Social & Cultura

Cum arata sesiunile din cadrul unor cursuri de project management?

TrustServista

Intentionezi sa avansezi in cariera si sa devii project manager? Lucrezi deja cu proiecte si vrei sa inveti cum poti maximiza productivitatea echipei? Vrei sa dai startul primului tau business si te intereseaza tehnicile utilizate in managementul unui proiect?

Atunci vino la sesiunile din cadrul unor cursuri de project management! Intra in cantonamentul pregatit de trainerii experimentati, care au dezvoltat un mod interactiv si experiential de invatare, pentru ca tu sa iti perfectionezi intr-un ritm accelerat abilitatile de gestionare a proiectelor si a activitatilor zilnice.

Cum se desfasoara trainingul ?

Programa unor cursuri project management cuprinde 4 sesiuni de lucru. Pe parcursul acestora, vei descoperi pas cu pas, de la notiunile de baza, pana la cele avansate, ajungand ca la final sa stapanesti toate instrumentele esentiale in managementul unui proiect.

Sesiunea 1 – Stabilirea obiectivelor si a resurselor

Prima sesiune se axeaza pe stabilirea obiectivelor si a asteptarilor fiecarui participant. Impreuna cu trainerul vei stabili ce anume te intereseaza sa afli in mod deosebit si care este scopul participarii tale. Pornind de la aceste raspunsuri, topicul se va axa in principal pe exemple ce au aplicabilitate in domeniul tau de activitate.

Un punct deosebit de important la inceperea oricarui proiect il reprezinta definirea obiectivelor si impartirea pe subobiective si stakeholderi. Aceasta etapa te va ajuta sa stabilesti clar care este scopul proiectului tau si ce doresti sa obtii. Vei invata cum sa faci alocarea bugetelor de timp pe activitati si cum sa stabilesti optim termenele limita, prin Metoda Gantt.

Modul de gestionare a resurselor face diferenta intre managerii de succes si cei mediocri. Ideea acestor cursuri de project management este ca tu sa devii un manager de success, de aceea va trebui sa stapanesti foarte bine cum se realizeaza impartirea sarcinilor pe categorii, automatizarea sarcinilor recurente, strategiile de stabilire ale resurselor necesare si alocarea lor optima.

Sesiunea 2 – Comunicarea si stabilirea prioritatilor

Sesiunea a II-a se axeaza pe modul de comunicare a mesajelor catre persoanele implicate direct in derularea proiectului si catre alti stakeholderi. Vei invata cum sa realizezi un grafic de executie pe baza parametrilor definiti, care este drumul critic, care sunt criteriile de prioritizare, metodele de planificare a agendei proiectului si cele legate de sustinerea intalnirilor operationale cu echipa.

Sesiunea 3 – Studii de caz, indicatori de performanta

Dupa parcurgerea acestor informatii tehnice, va trebui sa inveti si aplicabilitatea lor concreta si cum te pot ajuta instrumentele prezentate anterior in activitatea ta. Prin intermediul unor cursuri de project management vei avea posibilitatea sa lucrezi pe studii de caz si situatii reale, aplicand tehnicile discutate, pe propriile cazuri concrete din echipa.

Monitorizarea proiectului si definirea indicatorilor de performanta, estimarea costurilor, tipurile de costuri, rezerve si variatii, precum si eficientizarea lucrului intre departamente si echipe sunt alte aspecte pe care le vei aprofunda in aceasta sesiune.

Sesiunea 4 – Strategii de management

Cu ajutorul trainerilor, vei parcurge strategiile caracteristice fiecarui tip de management in parte, de la cel de risc si management al timpului, pana la cel al calitatii. Vei invata si despre elaborarea rapoartelor de activitate, precum si pasii de implementare a sistemului de project management in echipa.  

Fa o schimbare in cariera prin intermediul unor cursuri project management de top, asa cum sunt cele oferite de Brightway.ro! Peste 20.000 de participanti au urmat aceste cursuri pana in prezent. Cererea este in continua crestere in acest domeniu, iar necesitatea pregatirii viitorilor manageri este definitorie pentru succesul unui proiect. Dezvoltarea unei gandiri analitice si cunoasterea metodelor prin care sa utilizezi optim resursele de care dispui reprezinta cheile pentru a deveni un manager de top.Lasă un răspuns

Site creat de