Social & Cultura

Cum faci vizitele la stomatolog plăcute pentru copii tăi

stomatolog copii

Când vrei să îți duci copilul în cabinetul medicului dentist pregătirea trebuie să înceapă de acasă. Astfel, ai grijă ca fiecare programare să fie una plăcută, cu zâmbete pe buze și voie bună.

Cei mici pot privi controlul stomatologic periodic cu entuziasm și fără a fi nevoie de prea multă muncă de convingere din partea părinților, mai ales atunci când fiecare vizită este plăcută și interesantă. Cum ajungi însă să aduci acest confort în viața familiei tale? 

Uite o serie de reguli pe care să le respecți atunci când urmează să apelezi la servicii de stomatologie pentru copii.

Adu în discuție des subiectul controlului stomatologic

Înainte să mergi cu copilul în clinica dentară este bine să îl obișnuiești cu ideea. Astfel, adu în discuție în mod natural și cât de des poți subiectul controlului dentar. Explică-i celui mic ce urmează să se întâmple, ce este și cine este medicul dentist și care este rolul serviciilor stomatologice pentru sănătatea orală și generală.

Evită să folosești cuvinte cu impact negativ

Atunci când vorbești despre dentist și despre vizita pe care o veți face în clinica dentară evită să folosești cuvinte sau expresii cu impact negativ pentru copilul tău. Știi tu, formulări care ar putea genera teamă sau frică de durere. Așadar, nu aminti nimic de „ac”, „durere”, „înțepătură” și alte cuvinte cu înțeles similar. În schimb, axează-te pe explicații clare despre ce beneficii va avea o dantură sănătoasă pentru activitatea zilnică a copilului tău. Este bine să nu amintești nimic despre viitor sau viața de adult ci să te rezumi la lucruri cu care copilul tău intră în contact zi de zi.

Poți aminti de mici recompense

Poți recompensa o bună purtare însă doar atunci când observi reținere din partea celui mic, așa cum se recomandă și pe desprecopii.com. Recompensa nu trebuie asociată cu o posibilă temere de-a copilului tău, asta pentru a nu amplifica anumite sentimente. Astfel, cel mai bine este să oferi o recompensă după ce vizita în cabinetul stomatologic s-a încheiat. Dacă, totuși, copilul nu vrea să meargă la dentist îi poți descrie ce activitate plăcută veți face împreună imediat după ce controlul se va încheia. Astfel, atenția îi va fi distrasă.

Alege o clinică dentară cu servicii stomatologice dedicate copiilor

Pentru liniștea ta și a celui mic este recomandat să faci o programare într-o clinică dentară care oferă servicii de specialitate, gândite în mod particular pentru copii. 

Astfel, vei beneficia de tot suportul de care ai nevoie, de la medici care lucrează doar cu copii de toate vârstele și până la spații concepute pentru a face vizita în cabinetul stomatologic mult mai plăcută și relaxantă. Spre exemplu, există clinici în care copii se pot juca sau pot participa la diverse activități interactive, totul în timp ce medicul stomatolog verifică sănătatea danturii.

sursa foto: unsplash.comLasă un răspuns

Site creat de