Social & Cultura

Cum a fost cea mai aglomerată noapte din an la Uber Cluj. Statistici din noaptea de Revelion

uber
  • 82% din toate cursele din noaptea de Anul Nou în București, Cluj, Brasov și Timișoara au fost la tarif normal
  • În medie, o mașină a ajuns în 3,6 minute
  • Cel mai mai petrecăreț utilizator Uber este din București, cu un total de cinci curse în noaptea de Revelion

Uber România publică o serie de statistici despre cum a arătat, în cifre, noaptea de Revelion – cele mai aglomerate ore din an pentru Uber, atât în București, unde serviciul este de aproape doi ani, cât și în orașele unde serviciul a fost lansat de câteva luni: Cluj, Brașov și Timișoara.

8 din 10 curse Uber au fost la tarif normal

Cele mai multe curse cu Uber au fost făcute la tariful normal – 82% din totalul curselor în cele 4 orașe din România unde serviciul este disponibil. Cele mai multe curse fără tarif dinamic au fost în Cluj (91%), urmat de Brașov (86%), Timișoara (85%) și București (65%). În medie, tariful dinamic a fost de sub 2 x tariful obișnuit, în toate cele patru orașe.

Ora cu cele mai multe curse în București și Cluj a fost 4 dimineața și 3 în Brașov și Timișoara.

3,6 minute – timpul mediu în care o mașină a ajuns la un utilizator Uber

În medie, o mașină a ajuns în 3,6 minute. Utilizatorii din București au avut de aşteptat cel mai puţin (3,25 minute, timp mediu), ia cei din Timişoara cel mai mult (4,36 minute, timp mediu).

5 este numărul cel mai mare de curse făcut de un utilizator din București, în noaptea de Revelion

În Cluj, Brașov și Timișoara cei mai petrecăreți utilizatori Uber au facut patru curse în decurs de câteva ore.

4,91 – rating-ul mediu primit de șoferii parteneri Uber în noaptea de Revelion

Partenerii din Timișoara și Brașov au primit cele mai bune evaluări din partea utilizatorilor în noaptea de Anul Nou, cu un rating mediu de 4,93, respectiv 4,92, în timp ce partenerii Uber din București și Cluj au primit, în medie, o evaluare de 4,89 din 5.

La limită: 74 de utilizatori Uber au ajuns la destinaţie cu doar câteva minute înainte de Anul Nou

În total, 74 de utilizatori au ajuns la petrecerea de Anul Nou între 23:50 și 23:59. Cei mai mulți au fost din București (56), urmați de clujeni (9), brașoveni (6) și timișoreni (doar 3).

Bucureștenii împart cel mai mult

Bucureștiul este pe primul loc și la numărul de curse în care utilizatorii au împărțit tariful până la destinație. 65 de utilizatori au ales să folosească opţiunea de împărțire a tarifului (Fare split) din aplicaţia Uber, în timp ce în toate celelalte orașe, sub 10 utilizatori au făcut asta.

În total, peste 70 de utilizatori Uber au trimis familiei sau prietenilor locul exact unde se aflau pe hartă și timpul rămas până la destinaţie, cu opţiunea Trimite estimat sosire (Share my ETA)

Despre Uber

Misiunea Uber este să facă transportul în mediul urban la fel de accesibil ca apa curentă – peste tot, pentru toata lumea. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă – cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton. Șase ani și peste un miliard de curse mai tarziu, Uber își propune să rezolve o provocare și mai mare: reducerea poluării și a aglomerației urbane, aducând mai mulți oameni în mai puține mașini. Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti și, din 2016 și la Cluj și Brașov.Lasă un răspuns

Site creat de