Una dintre principalele griji ale părinților, mai ales a celor aflați la primul copil este îmbrăcarea copilului. Cei mai mulți părinți au tendința de a îmbrăca foarte gros copilul când nu este cazul, de teamă să nu îi fie frig. Trebuie să știi că un copil nu este atât de diferit de un adult, astfel că nu are nevoie de prea multe haine în plus, iar în cele ce urmează îți vom explica de ce este bine să ții cont de recomandările specialiștilor și de ce ,,înfofolirea” poate provoca numeroase neplăceri.
Probabil și tu îți faci griji constant în sezonul rece și nu numai. Circulă foarte multe mituri când vine vorba despre sănătatea copiilor și legătura dintre îmbolnăviri și îmbrăcăminte. Important este să asculți sfaturile medicului pediatru sau al celui de familie, care pot demonta aceste mituri. Pe scurt, putem spune că o parte dintre aceste mituri au un sâmbure de adevăr, însă nu așa cum se prezintă. Principalul motiv pentru care atât copiii, dar și adulții răcesc în sezonul rece este legat de proliferarea virusurilor la temperaturi scăzute. În plus, în momentul în care inspirăm aer rece, căile respiratorii devin mediul perfect pentru virusuri. Asta nu înseamnă că trebuie să îi pui copilului fularul peste nas, ci să îl ajuți să aibă o imunitate bună. Nu ne putem feri de virusuri, însă organismul nostru le elimină câteodată fără să ne dăm seama.
Acum că am demontat un mit despre îmbrăcăminte și răceli, îți prezentăm cea mai bună metodă de a îmbrăca un copil în sezonul rece: layering. Aceasta presupune îmbrăcarea copilului cu diferite articole vestimentare ce pot fi adăugate sau îndepărtate în funcție de locații, în loc de unul sau două straturi foarte groase, pe care le va purta tot timpul.
În principal, sunt recomandate trei straturi, adaptate în funcție de temperaturi. Pentru iarnă, când în fiecare zi sunt temperaturi sub 3 grade, îmbrăcămintea ideală este aceasta: strat de bază (cel pe piele), stratul intermediar și stratul pentru exterior. În funcție de vârsta copilului, stratul de bază poate fi format din body și colanți sau bluză și colanți sau dacă este extrem de frig, maieu, bluză și colanți.
Pentru stratul intermediar, poți alege un pulover sau un hanorac și pantaloni din lână sau pantaloni vătuiți. Hanoracele sunt perfecte pentru că pot fi descheiate sau dezbrăcate foarte ușor. Găsești cele mai frumoase hanorace copii la BEBE KIKI, la prețuri excelente și din materiale foarte bune.
Ultimul strat, cel de exterior se alege în funcție de vârsta copilului și de temperatură. Sunt recomandate gecile impermeabile, care protejează de umiditate și țin cald. Se pot alege chiar și combinezoane, în funcție de cât timp se va petrece în aer liber și de temperaturi.
Sperăm ca aceste informații să îți fie de folos și să îți lămurească măcar o parte dintre temerile pe care le aveai în legătură cu vestimentația copilului pe timpul iernii. Dacă vrei să achiziționezi haine pentru copii calitative și la prețuri excelente, îți recomandăm să intri pe site-ul BEBE KIKI.
Photo by Til Jentzsch on Unsplash