Social & Cultura

Cum îmbunătăţim calitatea aerului folosind regulatoarele de presiune

Cum imbunatatim calitatea aerului folosind regulatoarele de presiune

Daca si tu folosesti scule pneumatice, stii deja ca reglarea, filtrarea si lubrificarea aerului sunt o conditie necesara, daca nu chiar obligatorie pentru a asigura buna functionare a tuturor echipamentelor care utilizeaza aerul comprimat. Cum fiecaruia dintre noi ne place o camera aerisita, asa si sculele pneumatice vor lucra mai bine cu un aer „proaspat”.

Daca presiunea este prea mica sau prea mare raportata aplicatiei tale, aceasta este o problema. In acest caz, un regulator de presiune este solutia ideala.

Cum functioneaza? Regulatorul de presiune are rolul de a primi aer la orice presiune in interiorul tolerantei sale si apoi de a distribui aer de o presiune nu mai mare decat puterea prevazuta, in asa fel incat aerul rezultat sa fie ideal pentru aplicatie. Cu alte cuvinte, aerul intra la o presiune mai mare si pleaca la o presiune mai mica in majoritatea circumstantelor.

Astfel, durata de viata a echipamentelor care functioneaza cu aer comprimat depinde de utilizarea regulatoarelor de presiune.

Putem spune ca una dintre cele mai importante componente ale unui compresor de aer este regulatorul de presiune, care controleaza fluxul de aer ce trece prin sistem. Fara acest tip de functie de control, nu ar exista nicio modalitate de reglare a presiunii si intensitatii aerului care curge din rezervorul compresorului in instrumentele noastre pneumatice. Regulatorul protejeaza fiecare instrument de a fi supraincarcat sau sub-alimentat si, in acest sens, ajuta la asigurarea calitatii aplicatiilor pneumatice pe care le folosim.

Regulatoarele de presiune a aerului sunt importante deoarece sunt necesare niveluri diferite de presiune pentru diversele tipuri de unelte pneumatice. Daca incercam sa alimentam o unealta care foloseste miscare lenta cu aceeasi cantitate de presiune necesara pentru o operatie cu miscare rapida, probabil ca vom supraincarca acea unealta. Daca am face contrariul, aceasta operatiune din urma ar avea probabil rezultate slabe.

Cand va reglati compresorul de aer, puteti reduce cantitatea de energie necesara pentru a efectua operatiunile alimentate de aer. Fara functiile unui regulator de presiune, ati putea sfarsi consumand volume mari de energie pe parcursul fiecarei zile lucratoare, doar pentru a satisface cerintele maxime, chiar daca doar o mica parte din aplicatiile voastre necesita o cantitate mare de energie.

In esenta, motivele pentru reglarea presiunii aerului sunt urmatoarele: sa alimentati corect instrumentele pneumatice, sa eficientizati aplicatiile si sa  economisiti energie .

Fara un regulator, sistemele de aer comprimat sunt susceptibile la „impulsuri” de aer. Acest lucru se produce cand compresorul de aer porneste si presiunea incepe sa constuiasca treptat in rezervor si in conducte. Aceasta crestere a presiunii poate provoca un impuls daunator in intreaga instalatie si poate provoca probleme semnificative.

Daca si tu esti in cautarea unui regulator de presiune, afla ca Bartrom iti pune la dispozitie o gama extinsa care sa acopere nevoile aplicatiilor tale. Fii sigur ca instrumentele tale pneumatice fonctioneaza corect si eficient!Lasă un răspuns

Site creat de