Din Zona

Cum porți rochia de seară lungă

Cum porți rochia de seară lungă

Incontestabil, o femeie purtând o rochie de seară lungă este o imagine elegantă și o apariție demnă de remarcat. Este o asociere clasică, de a purta o rochie lungă pentru ocazii speciale, dar care merită atenție deosebită atunci când este aleasă. Rochia lungă în unele cazuri face mai mult rău decât bine, aici important fiind modul în care proporțiile corpului fac diferența.

În general, când vine vorba de rochii de seara lungi, acestea compensează faptul că acoperă integral silueta cu un crepeu îndrăzneț, accent pe talie, zone decupate etc. Astfel de detalii schimbă total imaginea și pot fi chiar șansa de a ieși din anonimat.

Cum porți rochia de seară

Dincolo de atitudinea potrivită, de accesorizare și o alegere a rochiei care corespunde din punct de vedere al stilului cu evenimentul, contează cum alegi rochia în funcție de ceea ce îți este ție potrivit.

Accent pe bust – un astfel de truc te ajută să distragi atenția de la înălțime. Chiar dacă vei purta tocuri, poți crea un accent deosebit și atunci când scoți în evidență bustul. Se poartă în continuare decolteul de tip V, ceea ce poate fi destul de avantajos. La DyFashion spre exemplu, astfel de rochii înseamnă o completare cu dantelă sau o linie alungită, cu umeri căzuți, lăsând partea superioară la vedere.

Marchează talia – dacă vei considera că este mai bine să păstrezi o notă cât mai decentă, atunci rochia lungă poate avea un accent deosebit la partea de talie. În acest sens sunt preferate șnururile sau o bată lată, imediat sub bust. Acest lucru te ajută și să maschezi reala linie a taliei, rochia dispunând în schimb de o linie mai lejeră în partea de jos.

Rochiile peplum sunt interesante de asemenea, dar pentru ca acea zonă a taliei să fie despre pliuri atractive și bine plasate, ar fi bine să existe un contrast – rochia să fie mulată. Se potrivește de minune la o rochie sirenă spre exemplu, după cum vei găsi la DyFashion.

Crepeu – cunoscut și sub denumirea de crăpătură de-a lungul piciorului, a devenit se pare un stil dorit, mai ales la rochiile lungi. Acesta dezvăluie piciorul într-un mod atât de seducător, iar dacă ne gândim din punct de vedere practic îți și permite mișcări mai lejere, ample, deci dacă trebuie să dansezi, să arăți fabulos și să te simți bine, cu siguranță poți miza pe acest gen de rochie.

Dacă te simți suficient de îndrăzneață și sigură pe ține, poți încerca și acel gen de rochie cu un crepeu pe mijloc. Poți regăsi un astfel de croi în  colecția de la DyFashion, la rochii petrecute.

O frecventă greșeală este de a crede că a purta rochii mai largi sau ample este și cheia pentru a ascunde o siluetă nu tocmai de model. De  fapt, acestea nu vor face altceva decât să amplifice liniile generoase ale siluetei. Deci preferă să eviți volumele în zone precum talia sau bustul, creează efect de simetrie prin croi bine ales și evident ai în vedere materiale de calitate.Lasă un răspuns

Site creat de