Din Zona

Cum poți avea un gazon perfect fără prea mult efort? Iată câteva sfaturi utile

gazon perfect

Ce ar fi o curte fără verdeață? O curte fără gazon și fără câteva plante și flori care să îți bucure privirea ori de câte ori te trezești sau când vii acasă, după o zi obositoare la muncă este destul de plictisitoare. Dacă ai impresia că nu poți avea grijă de gazon din cauza timpului, trebuie să știi că există numeroase soluții astfel încât efortul investit de tine să fie minim, iar în continuare îți vom prezenta câteva dintre acestea!

  1. Cumpără un gazon potrivit nevoilor tale

Dacă nu știi nimic despre gazon în general, este în regulă, deoarece îți vom explica pe scurt de ce este necesar să cumperi un gazon potrivit nevoilor tale. Există mai multe tipuri de gazon: gazon pentru umbră, gazon ideal pentru zonele secetoase, gazon ornamental, gazon pentru robot de tuns iarba și așa mai departe. Spre exemplu, dacă ai o curte cu mulți pomi și mobilier de grădină, ai nevoie de un gazon care să reziste fără prea multă lumină. Dacă locuiești într-o zonă aridă, gazonul trebuie să fie rezistent pentru a nu se îngălbeni și pentru a supraviețui cu o cantitate mai mică de apă. De aceea, înainte de a planta gazon, interesează-te care este cea mai bună variantă pentru tine.

  1. Bazează-te pe un robot de tuns iarba

Un gazon frumos este un gazon îngrijit și tuns destul de des. Dacă îți dorești un aspect perfect, atunci trebuie să îți faci timp și să îl tunzi în fiecare săptămână. În cazul în care timpul nu este de partea ta sau pur și simplu nu îți face plăcere să tunzi gazonul, preferând să desfășori alte activități în timpul acesta, există o soluție ideală: un robot de tuns iarba. Acesta va tunde iarba perfect și nu va trebui să îți faci griji în privința lui. Doar îl setezi și va tunde tot gazonul în locul tău. Nu trebuie nici să îi porți de grijă, deoarece are o stație unde se încarcă și unde se duce singur de fiecare dată când termină de tuns iarba sau când nu mai are baterie suficientă.

  1. Alege îngrășăminte de gazon

Un alt aspect important căruia nu multe persoane îi dau importanță este cel legate de îngrășămintele de gazon. Știm că îngrășămintele sunt destul de blamate astăzi, din cauza dezinformării și a faptului că multe persoane le folosesc fără a citi instrucțiunile. Gazonul, la fel ca orice altă plantă, are nevoie de anumite minerale și vitamine pentru a crește în mod uniform și pentru a fi mai rezistent. De aceea, îți recomandăm să alegi ingrasaminte gazon de la FitoMag și să te bucuri de cea mai frumoasă curte. Sunt numeroase produse dintre care poți alege, în funcție de tipul gazonului tău și de preferințe. Un produs pe care îl poți folosi este acest Fertilizator universal Flortis 1000 ml.

Așadar, dacă vrei să te bucuri de o curte frumoasă, cu un gazon perfect fără prea mult efort, urmează sfaturile noastre!

Photo by Robert Katzki on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de