Din Zona

Cum poti evita accidentele?

Ai obtinut permisul de conducere si poti sa iesi cu masina in trafic.

Poate crezi ca asta este tot ce conteaza, insa sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont pentru a te descurca. Faptul ca detii un permis de conducere, nu iti ofera garantia ca vei putea evita un accident sau ca reflexele tale sunt formate. Astazi discutam despre acele lucruri esentiale pe care orice sofer trebuie sa le faca atunci cand se afla la volanul unei masini.

1.       Vizibilitate maxima si centura de siguranta

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand te urci in masina este sa iti fixezi scaunele si oglinzile pentru a avea vizibilitate maxima si sa iti pui centura de siguranta. Multi soferi evita sa faca acest lucru pentru ca au impresia ca in aglomeratia urbana, oricum nu se circula cu viteza, iar centura de siguranta devine un elemen incomod. Insa, cata vreme ea iti protejeaza viata ta, a pasagerilor, ea este esentiala.

Deci mai bine sa prevenim, decat sa combatem, nu e asa? In plus, nepurtarea centurii de siguranta constituie contraventie, si niciun sofer nu vrea sa scoata bani din buzunar pentru achitarea amenzilor. Pentru a evita acest lucru, poarta intotdeauna centura de siguranta. Fa-ti un obicei din asta si ataseaz-o de fiecare data cand te urci la volan. Au fost nenumarate cazuri in care centura de siguranta a salvat vieti. In cazul unei tamponari, poti apela la un serviciu de tractari auto Bucuresti pentru a duce masina la service pentru reparatii, dar viata ta poate fi protejata cu ajutorul centurii de siguranta.

2.       Fara factori perturbatori

Al doilea lucru esential este sa te concentrezi la drum. Sunt din ce in ce mai frecvente accidentele care survin din cauza utilizarii telefonului mobil la volan. O singura secunda de neatentie, ne poate costa. Asadar, utilizeaza accesorii hands-free, sau si mai bine, nu utiliza niciun element de distragere. Asteapta pana cand stationezi sau pana cand ajungi la destinatie, si apoi poti verifica apelurile si mesajele.

3.       Pastreaza distanta

Al treilea lucru important pentru orice sofer este sa pastreze distanta fata de autovehicule. In felul acesta, poti evita cu succes orice accident care se poate produce din culpa celorlalti participanti la trafic. Acest lucru face parte si din metodele de conducere preventiva.

Cunoscand bine regulile de circulatie, adaptand viteza la conditiile de drum, asigurandu-te de faptul ca ai vizibilitate si porti centura de siguranta, vei fi in siguranta, atat tu, cat si masina ta.Lasă un răspuns

Site creat de