De Vazut

Cum poți obține Fonduri Europene Nerambursabile prin Măsura 4.1.1. POC?

Cum poți obține Fonduri Europene Nerambursabile prin Măsura 4.1.1. POC

În ultimii doi ani, din cauza situației provocate de pandemie, cel mai mult au avut de suferit IMM-urile. Dacă și compania ta a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu minim 5% în anul 2020 față de anul 2019, ar fi bine să iei în calcul accesarea Fondurilor Europene Nerambursabile prin Masura 4.1.1 POC

Această măsură este destinată Investițiilor în Activități Productive, se lansează cel mai probabil în ianuarie 2022 și se pot obține fonduri nerambursabile în valoare de până la 1 milion Euro. Noutatea acestei măsuri este faptul că se elimina principiul Primul Venit, Primul Servit. Finanțarea pe care o poți obține este cuprinsă între 50000 euro și 1000000 euro, fiind limitată la cel mult 5x valoarea Cifrei de Afaceri pe care compania ta a obținut-o în anul 2019.

Măsura POC 4.1.1 (Fosta Măsura 3 – Granturi Investiții) se adresează IMM-urilor înființate până în data de 31.12.2018 și permite achiziția de echipaje, utilaje, instalații, panouri fotovoltaice, autoturisme electrice sau hibride. Toți cei care doresc să acceseze finanțare vor avea la dispoziție 30 de zile pentru pregătirea documentației specifice.

Pentru ca șansele tale să crească și să poți obține finanțarea dorită, cel mai bine este să apelezi la specialiști în domeniu. Mai exact, poți apela la Reiden Consulting  pentru a gestiona proiectul tău prin Măsura 4.1.1. POC. Vei primi consultanță atât pe partea de elaborare și depunere a proiectului, dar și în faza de implementare și monitorizare timp de 3 ani.

Este important să ai alături o echipă specializată în fonduri nerambursabile, pentru a putea gestiona finanțarea și a scăpa de birocrația specifică. În plus, vei avea siguranța că nu vei face vreo greșeală ce ar putea conduce la eșecul implementării sau monitorizării proiectului.

Trebuie să mai știi și că Finanțarea prin Măsura POC 4.1.1. se aplică în felul următor:

  • 95% pentru Microîntreprinderi – 5% Aport Beneficiar
  • 90% pentru Întreprinderi mici – 10% Aport Beneficiar
  • 85% pentru Întreprinderi mijlocii – 15% Aport Beneficiar.

De asemenea, dacă proiectul tău va cuprinde și lucrări pentru modernizarea clădirilor, trebuie să demonstrezi dreptul de proprietate, concesiune sau chirie asupra acelor imobile. Valabilitatea contractului de concesiune trebuie să fie de minim 8 ani de la data depunerii cererii pentru finanțare, la fel ca și cel pentru închiriere.

Având în vedere câte aspecte trebuie luate în calcul în momentul depunerii dosarului, cel mai bine este să apelezi la consultanți specializați și să te asiguri că ai făcut tot ce a fost posibil pentru a obține finanțarea. O singură greșeală în redactarea proiectului poate să nu îți aducă fondurile dorite.

Reprezentanții Reiden Consulting te vor ajuta să elaborezi, implementezi și monitorizezi proiectul, iar afacerea ta va prospera de la an la an. Ce spui? Alegi cele mai bune servicii de consultanță și un partener de cursă lungă pentru obținerea fondurilor nerambursabile?

Photo by Sarah Elizabeth on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de