Social & Cultura

Cum poți proteja bunurile expediate? Ține cont de aceste sfaturi

Cum poți proteja bunurile expediate? Ține cont de aceste sfaturi

Expedierea bunurilor pe care le comercializezi îți dă bătăi de cap? Ți se întâmplă destul de des să primești reclamații de la clienți în ceea ce privește integritatea coletelor? Atunci este cazul să asculți sfaturile specialiștilor în ceea ce privește protejarea bunurilor expediate. Citește în continuare și află câteva dintre cele mai importante reguli când vine vorba despre ambalarea produselor. De asemenea, îți vom recomanda și de unde poți achiziționa cele mai bune ambalaje și materiale pentru ambalat.

Folosește un ambalaj exterior rezistent

Indiferent de bunul expediat, este important sa folosești un ambalaj exterior rezistent. Astfel, poți folosi în siguranță plicuri curierat de la ROGRI sau cutii de carton, în funcție de volumul și greutatea bunurilor pe care le comercializezi. Acestea sunt ambalajele preferate de către majoritatea firmelor, deoarece oferă protecție adecvată bunurilor și au costuri destul de mici. În magazinul nostru online, vei descoperi numeroase plicuri de curierat, în diverse dimensiuni.

Alege dimensiunea corectă a ambalajului

Nu doar tipul ambalajului contează, ci și dimensiunea acestuia în raport cu bunurile ce trebuie expediate și transportate. Astfel, ambalajele prea mici sau prea mari pot provoca deteriorarea produsului. Spre exemplu, un ambalaj prea mare îi va permite produsului să se miște în timpul transportului, iar unul prea mic nu îl va proteja, având în vedere că șocurile mecanice se vor răsfrânge și asupra produsului. De aceea, este important să alegi un ambalaj cât mai apropiat de dimensiunile bunului expediat și materiale de umplutură adecvate. În plus, ai grijă să ambalezi și produsul înainte de a-l pune în cutie sau în plic.

Împachetarea mai multor produse într-un ambalaj

Se întâmplă adesea ca într-o comandă să existe mai multe produse. Ce faci în acest caz? Împachetezi cu grijă fiecare dintre aceste produse, utilizând ambalaje adecvate. Dacă sunt produse fragile, optează pentru folie cu bule, cea mai simplă și sigură metodă. Dacă sunt produse ce nu se deteriorează prea ușor, cum ar fi cărțile, poți pune între acestea hârtie de ambalat. Indiferent de materialele pe care le alegi pentru ambalat, este important ca fiecare produs să fie atent așezat în cutie sau în plic și să te asiguri că l-ai ambalat corespunzător.

Sigilează bine ambalajul

Bineînțeles, trebuie să discutăm și despre sigilarea ambalajelor, în special dacă este vorba despre cutii. Indiferent dacă folosești cutii clasice sau cutii cu preformatare, este important să le sigilezi cât mai bine pentru a te asigura că nu se vor deschide în timpul manipulării și transportului. Alege o bandă adezivă de calitate și nu te grăbi în momentul în care o aplici. Astfel, vei diminua șansele ca bunurile expediate să ajungă deteriorate sau ca întreg coletul să se desfacă.

Acestea fiind spuse, sperăm să ții cont de sfaturile oferite pentru ca bunurile pe care le comercializezi să ajungă în siguranță la clienții tăi. Nu uita că de la ROGRI poți comanda tot ce ai nevoie pentru a expedia în siguranță coletele.

Photo by Ismael Paramo on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de