De Vazut

Cum poți să fii un bun administrator al bugetului personal?

Cum poți să fii un bun administrator al bugetului personal?

Oricine poate să fie echilibrat din punct de vedere bănesc? Oricine poate să aibă o viață care să-l satisfacă la cote înalte?

Da, aproape oricine! Totul va depinde însă de capacitatea lui de a-și crea  singur sau cu ajutor de specialitate o mentalitate corectă referitoare la bani (la venituri, cheltuieli și mai ales la acoperirea tuturor datoriilor pe care le are, fie ele mai vechi sau mai noi). Kruk Romania militează pentru asta de multă vreme.

Structura cheltuielilor din bugetul personal după principiul 50/30/20

Conform multor specialiști în finanțe sunt necesare respectarea anumite proporții în structura bugetului personal.

Cea mai simplă repartizare a cheltuielilor care se poate face având la bază regula: 50 – 30 – 20!

Principiul 50/30/20 poate fi un instrument excelent pentru persoanele fizice care nu au răbdare sau timpul necesar pentru a-și urmări cheltuielile în categorii detaliate.

Pe lângă faptul că te va ajuta ca să îți organizezi finanțele, această metodă te va ajuta și ca să îți reprogramezi convingerile financiare pentru succes.

Bugetul administrat după regula 50/30/20 necesită doar urmărirea și împărțirea cheltuielilor în trei categorii principale:

– nevoi;

– dorințe;

– bani pentru economii sau datorii.

Categoria a doua și a treia se pot inversa la nevoie din punctul de vedere al procentelor.

Alege acest mod de control personal și vei reduce timpul pe care trebuie să-l petreci în detalierea finanțelor. Asta în condițiile în care o să te clarifici și cu privire la  situația în care te afli și să acționezi în consecință.

  1. Nevoile sunt cheltuielile lunare repetitive. Acestea includ cheltuieli pentru locuință (de exemplu chiria, utilitățile), alimente, transport și îngrijire medicală, îmbrăcăminte de bază și consumabile pentru un mod de viață decent.
  2. Dorințele. Această categorie include cheltuieli utile care nu sunt absolut necesare, precum ar fi: consumul de alcool și/sau tutun, internet și televiziunea prin cablu, vacanțe, abonamente de fitness, cadouri, distracții diverse (pariuri sportive, cursuri scumpe, concerte etc.), articole de lux.

Este ușor de confundat o dorință cu o nevoie. Pentru a face separația întreabă-te dacă poți să trăiești fără un anumit lucru/serviciu… Dacă răspunsul e afirmativ, atunci e vorba de o dorință, nu de o necesitate obiectivă.

  1. Banii pentru economii sau plata datoriilor. Reprezintă acele sume de bani alocate lunar pentru a acoperi niște datorii restante sau economisite pentru ca în viitor să cumperi ceva de valoare.

Din păcate, regula 50/30/20 nu va funcționa pentru toată lumea, așa încât uneori e nevoie de ajutor specializat. Mai ales dacă ești datornic!

Dacă însă ai și datorii care vin din urmă, inclusiv cele administrate de Kruk Romania, procentajul se schimbă radical, de aceea trebuie ca să iei legătura cu agentul de colectare care se ocupă de cazul tău pentru a găsi cea mai suportabilă cale pentru a te elibera de sub corvoada restanțelor.

De-abia după ce datoriile vechi sunt eliminate 100% din viața ta putem să vorbim de un nou început.

Mai mult decât un cont bancar umplut, oamenii cu adevărat înstăriți diferă de ceilalți tocmai datorită mentalității cu privire la atingerea abundenței financiare.

Această mentalitate servește ca bază pentru construirea unui patrimoniu din ce în ce mai puternic, mai mare.

Oricum, în linii generale, a fi abundent financiar înseamnă inclusiv a putea ca să valorizezi și să gestionezi corect ceea ce ai în momentul de față.

Este esențial să înveți cum să gestionezi banii primiți, indiferent de sumă.

Cheltuiește doar ceea ce este în bugetul tău și nu ezita ca să îți modifici stilul de viață, deoarece limitarea de acum este doar primul pas într-o călătorie grozavă spre prosperitate. Uneori este mai bine să faci un pas înapoi și apoi să mergi doi pași înainte. Structurează corect un buget familial și află cât și pentru ce cheltuiești lunar. O să ai doar de câștigat!

Solicită ajutor de la experți, dacă nu te poți descurca singur

Nu trebuie să devii expert financiar, dar ar trebui să știi că, dacă metoda ta de gestionare a bugetului personal nu generează într-un timp rezonabil rezultate bune, nu trebuie să mai pierzi timp cu ea. Există profesioniști financiari instruiți care te pot ajuta pornind de la nevoile tale specifice.

Dar până atunci, primul pas este să îți achiți toate datoriile vechi restante, ca să nu te mai tragă înapoi. Dacă acestea sunt administrate de Kruk Romania, apelează la agentul tău de colectare, care îți poate oferi cele mai bune sfaturi despre cum poți face asta cu suferințe cât mai mici!



Lasă un răspuns

Site creat de