Studentie, Important

Cum profit la maxim de anii studenției? Eveniment gratuit pentru studenți

Cum alegi un laptop bun pentru facultate: 4 ponturi

2 din 5 studenți abandonează facultatea încă din primul an, conform studiului realizat de 4 români (Claudiu Herțeliu, Cezar Hâj, Andrei Pârvan și Daniela Alexe-Coteț) în 2021, pe 5 cohorte de studenți.

„Programe de studiu precum: medicina, militare sau teologice au înregistrat rate ale abandonului cu mult mai mici (uneori 3-5%) comparativ cu majoritatea celorlalte programe, unde nivelul de abandon a fost mai mare – sau apropiat – de 40%” se relatează în studio. Studenții caută azi activități practice și o mare parte decid să se angajeze direct în piața muncii pentru a-și acumula experiențele de care au nevoie.

Cu toate acestea, anii studenției pot fi folosiți pentru a te propulsa mult mai conștient pe piața muncii și te pregătesc pentru o carieră de viitor, declară Mădălina Hodorog, cadru didactic asociat, trainer și fondator al celui mai complex program de #EducatieAltfel din România. Activitățile de voluntariat, internship, activarea în asociații studențești sunt doar câteva dintre posibilități prin care se pot acumula noi experiențe benefice pentru viitoare carieră.

Cum profit la maxim de anii studenției? este webinarul gratuit ce va avea loc în 4 noiembrie unde tinerii pot afla oportunitățile pe care le pot explora în anii de facultate și nu numai. Pregătirea pentru piața muncii ia timp, iar anii de școală sau facultate sunt esențiali pentru a dezvolta în rândul tinerilor competențele necesare pentru o carieră de succes.

Studenții și elevii pot afla în mod practic cum pot profita la cel mai înalt nivel de anii studenției pentru a fi pregătiți pentru piața muncii. Webinarul din 4 noiembrie face parte din seria de evenimente Eduspace organizate de trainerul Mădălina Hodorog care declară: „Responsabilitatea, adaptabilitatea, comunicarea – acestea sunt câteva dintre competențele de care au nevoie studenții astăzi. Implicarea lor în noi oportunități le va aduce beneficii pe termen lung. În cadrul webinarului vom păși în sfera acestor experiențe și vom contura împreună, într-un mod practic, modalitățile esențiale de a putea profita de studenție la maxim.”

O studentă din cadrul Universității Babeș-Bolyai afirmă că „este foarte important să te implici în orice ține de dezvoltarea ta personală, fie că e vorba de proiect, un internship sau chiar un job. Facultatea este momentul oportun pentru orice încercare de a face acel mai mult in viață, pentru a-ți găsi pasiunea, pentru a învața din orice experiență care ti se arată”.

Cred cu tărie că implicarea este cea care te diferferențiază și mai ales, nivelul de interes pe care ți-l acorzi ție ca persoană în ceea ce înseamnă atât demersul personal, cât și cel profesional din anii studențieii” declară o altă studentă din an terminal, din cadrul aceleiași universități.

Implicarea, devotamentul, dorința, organizarea sunt doar câțiva dintre factorii esențiali pentru a transforma anii studenției  într-un timp ce oferă avantaje pentru viitorul tinerilor. În cadrul webinarului Cum profit la maxim de anii studenției?, tinerii vor afla cum să profite de anii studenției participând la cursurile și seminariile din anii facultății, dar având și o serie de experiențe noi, oportunități internaționale gratuite sau activități de voluntariat în care se pot implica practic.

Cum profit la maxim de anii studenției
Cum profit la maxim de anii studenției? Eveniment gratuit pentru studenți 3


Lasă un răspuns

Site creat de