Social & Cultura

Cum să alegi mărimea potrivită pentru ochelarii de vedere

marime potrivita ochelari de vedere

Ochelarii reprezintă opțiunea cea mai populară pentru corectarea problemelor de vedere întrucât există numeroase opțiuni atât în ceea ce privește prețul, cât și în ceea ce privește stilul de rame.

Chiar dacă gama variată de rame poate fi folosită pentru a reprezenta propria personalitate sau pentru a asorta o anumită ținută, este posibil ca numărul mare de alegeri să fie copleșitor pentru multe persoane.

Dacă dorești o pereche nouă de ochelari dar nu știi mărimea potrivită, citește în continuare acest articol pentru afla câteva sfaturi ajutătoare!

Cum să alegi mărimea potrivită de ochelari

O pereche nepotrivită de ochelari de vedere este ușor de observat și de simțit, întrucât aceasta lasă urme pe nas și pe tâmple sau poate cauza răni la nivelul urechilor.

Alegerea unei perechi corespunzătoare de ochelari nu reprezintă doar o necesitate din punct de vedere al aspectului, ci și din punct de vedere al confortului.

O pereche de ochelari potrivită pentru fața ta va distribui greutatea în mod egal pe urechi și pe nas și nu va cauza durere sau urme în timpul purtării. Mai mult decât atât, o astfel de pereche îți va complimenta fața, fără a compromite calitatea vederii sau confortul prezentat.

Indiferent că vrei să îți iei ochelari de vedere în Cluj Napoca, București sau Ploiești, iată câteva caracteristici pe care trebuie să te axezi pentru a alege mărimea potrivită pentru fața ta:

  • Forma și mărimea punții nazale – întrucât aceasta este în contact permanent cu fața, motiv pentru care trebuie să fie cât mai comodă pe nas (să nu fie prea largă sau prea strânsă);
  • Lățimea ramei nu trebuie să fie mai mare decât lățimea feței;
  • Partea superioară a ramei nu trebuie să fie mai înaltă de linia sprâncelor;
  • Partea inferioară a ramei nu trebuie să atingă obrajii întrucât frecatul constant poate duce la iritarea pielii;
  • Brațele ramei trebuie să fie drepte de la ureche până  la ramă în sine. Acest reper este ideal pentru a observa dacă rama este prea lată pentru fața ta (brațele se vor largi de la ureche spre lentila), sau dacă este prea îngustă (brațele se vor apropia de la ureche spre lentilă).

Întrucât oricare dintre aceste caracteristici pot face ca rama să fie prea largă sau prea strânsă și dureroasă, este important de luat în considerare fiecare aspect menționat mai sus.

Ajutor adițional, dacă ai nevoie

Pe lângă sugestiile de mai sus, mai poți opta și la alte metode ajutătoare, unele dintre ele fiind însă mai sigure decât altele.

Cea mai sigură metodă de a obține o pereche corespunzătoare de ochelari de vedere este prin serviciile optometristului prezent în fiecare magazin de ochelari sau clinică.

Odată ce ți-ai ales forma ramei și culoarea, poți să ceri ajutorul specialistului pentru a primi mărimea corespunzătoare pentru fața ta. Probează fiecare dintre recomandările optometristului și alege rama care îți place cel mai mult, atât din punct de vedere al materialelor, cât și din punct de vedere al greutății și formei.

Dacă porți deja ochelari de vedere și pur și simplu vrei o ramă nouă, atunci poți lua ca punct de referință numerele inscripționate pe brațele ramei vechi. Caută numere inscripționate sub formă de xx-yy-zzz, acestea reprezentând lățimea lentilei, lățimea punții nazale și lungimea brațelor.

În cazul în care rama curentă este comodă și are mărimea potrivită, poți folosi numerele ei pentru a găsi o ramă de aceeași dimensiune, acestea reprezentând o informație utilă mai ales pentru cumpăratul online.

Ultima opțiune și cea care este mai puțin sigură este realitatea augmentată, oferită de unele magazine online. Această metodă aplică virtual ochelarii pe fața ta folosind camera telefonului, ceea ce îți poate oferi în timp real o imagine mai mult sau mai puțin exactă a aspectului ramelor.

Această ultimă opțiune este una mai puțin sigură întrucât depinde de mai mulți factori și nu poți simți în realitate calitatea și greutatea ramei.

Întrucât majoritatea ochelarilor de vedere tind să fie purtați permanent, este importantă alegerea mărimii corecte pentru a evita orice potențial disconfort sau durere. Discută cu un optometrist dacă ai nevoie de cele mai sigure sfaturi și recomandări, pentru a lua o decizie cât mai bine informată!Lasă un răspuns

Site creat de