Social & Cultura

Cum să alegi un aspirator potrivit?

Un aspirator este un produs casnic necesar în orice locuință. În ziua de azi nu prea mai există case fără aspirator. Deși este un produs necesar, nevoile fiecăruia sunt diferite.

Unele persoane au animale de companie și se confruntă cu mult păr lăsat de acestea, alte persoane suferă de astm și trebuie să aibă mereu casă fără fir de praf și unele persoane își doresc un aspirator simplu și ieftin.

Pentru toate aceste nevoi există câte un produs potrivit. De aceea, în acest articol îți vom arăta cum să alegi un aspirator potrivit pentru casa ta.

1.   Tipul de aspirator

Aspirator cu sac

Este modelul clasic de aspirator, regăsit în majoritatea locuințelor. Aspiratorul cu sac utilizează un compartiment textil, care trebuie golit după mai multe folosiri. Dacă vrei să eviți praful degajat în timpul manevrării sacului sacului plin, poți opta pentru un model care utilizează saci de hârtie. Aceștia pot fi aruncați după fiecare utilizare, dar îți vor crește costul de întreținere al produsului.

Aspirator fără sac

Acest aspirator înlocuiește sacul tradițional cu o cuvă de plastic care colectează praful. Aspiratorul fără sac te va scăpa de grija de a cumpăra constant saci pe care să îi înlocuiești sau să golești sacii din material textil. Trebuie să fii foarte atent când manevrezi containerul după ce cureți prin casă. În caz contrar vei răspândi particulele de praf înapoi în locuință.

Aspirator vertical

Aspiratorul vertical este unul ideal pentru locuințele mai mici și nu este recomandat pentru posesorii de animale de companie. Aspiratorul vertical nu este la fel de puternic ca unul clasic, însă este fără cablu. Astfel, vei putea să aspiri rapid și fără dureri de spate în toată casă.

Încape mai ușor prin colțuri și pe sub pat, dar este mai zgomotos decât aspiratoarele normale.

Aspirator-robot

Nu ești un împătimit al datului cu aspiratorul, ai un buget mai mare și vrei să nu ai praf în casă? Atunci un astfel de aspirator este ideal pentru tine.

Au o autonomie a bateriei de 1-2 ore. Astfel, el poate aspira liniștit cât timp tu te uiți la un episod din serialul tău favorit.

Nici nu vrei să îl pornești? Îl poți programa să pornească la o anumită oră ca să găsești casa curată când te întorci de la serviciu.

Desigur, datorită acestor funcții extra, aspiratoarele robot sunt ceva mai scumpe decât aspiratoarele clasice, cu sau fără sac.

2. Puterea aspiratorului

Ce îți dorești de la un aspirator? Evident, să aspire rapid și eficient praful și părul de animale din casă. Cu cât este mai puternic, cu atât poate aspira mai bine. Desigur, și prețul produsului crește odată cu puterea acestuia. Optează pentru un aspirator cu o putere de 300-400 de W pentru eficiență maximă.

Modelele mai ieftine au doar 200 de W și este posibil să nu aspire toate particulele de praf sau părul lipit de covoare.

3. Componente

Nu doar cuva sau sacul de colectare sunt importante, ci și restul componentelor precum roțile și cablul (dacă este cazul). Verifică roțile aspiratorului înainte de a îl achiziționa pentru a te asigura că au o bandă de cauciuc. În caz contrar, va fi un aspirator foarte zgomotos.

În cazul în care optezi pentru un aspirator cu cablu, alege unul care să aibă un cablu electric de minimum 2 metri. În caz contrar, vei fi nevoit să schimbi prizele și nu vei putea ajunge în toate zonele din casă.

4. Alte funcții

Înainte să alegi un model, uită-te și la funcțiile extra. Multe dintre aspiratoarele noi au funcții interesante, făcute speciale pentru a îți ușura munca.

De exemplu, filtrul HEPA. Acest acronim vine de la  High Efficiency Articulate Air Un aspirator cu un astfel de filtru prezintă un dispozitiv cu două filtre, care colectează mai eficient particulele de praf cu ajutorul unor straturi făcute din microfibre suprapuse.

Acestea sunt principalele specificații și detalii pe care trebuie să le iei în considerare când îți cumperi un aspirator nou. Tu ce tip de aspirator alegi?Lasă un răspuns

Site creat de