Social & Cultura

Cum să alegi un palton care să-ți vină bine

Cum să alegi un palton care să-ți vină bine

Vedeta oricărui sezon de toamnă-iarnă este paltonul, care îți ține de cald în zilele friguroase și accesorizează cu succes ținutele de zi cu zi. Totuși, datorită multitudinii de modele, poți fi pusă în dificultate în legătură cu alegerea celui mai potrivit palton pentru tine.

Nu știi cum să alegi un palton care să-ți vină bine? Descoperă următoarele sugestii, pentru a-l achiziționa pe cel potrivit!

Ține cont de forma corpului tău

Primul pas pentru a cumpăra paltonul care ți se potrivește? Ia în calcul forma corpului tău, astfel încât paltonul să-ți complimenteze formele. De pildă, pentru o siluetă pară, caracterizată de șolduri ample și talie bine definită, ai nevoie de un palton care acoperă șoldurile. Renunță la paltoanele scurte și înlocuiește-le cu modele ¾, care îți vin impecabil.

Ai o siluetă de tip măr, cu bust pronunțat, șolduri înguste și talie groasă? Îndreaptă-ți atenția către un palton cu guler în V, care să alungească silueta. Poartă și paltoane care se leagă cu cordon sau cu detalii suplimentare, regăsite în partea superioară. Silueta clepsidră permite purtarea oricărui model de palton, însă este indicat să-l alegi pe cel cambrat, care se leagă cu cordon și un rând de nasturi.

Nu în ultimul rând, pentru o siluetă atletică, se recomandă paltoanele drepte, cu o linie simplă și modelele care se închid cu cordon. 

Acordă atenție înălțimii tale

Și înălțimea este un criteriu pe care merită să-l ai în vedere atunci când ești în căutarea unui palton. Dacă ești mică de înălțime, îți vine excelent un palton care nu depășește linia genunchilor. Deși poți fi încântată de paltoanele lungi, acestea îți scurtează și mai mult silueta. Lasă deoparte și paltoanele cu revere mari sau cu mâneci evazate, care nu avantajează o siluetă minionă.

Pentru femeile înalte, este potrivit orice tip de palton, însă merită să verifici modul în care se așează mânecile. Acestea nu trebuie să fie prea scurte, pentru a nu crea impresia că porți un palton care îți este mic. Astfel, poți să porți atât paltoanele scurte, cât și cele midi sau lungi.

Alege materialul potrivit

Și materialul este important în alegerea unui palton, așa că trebuie să citești cu atenție eticheta modelului ales. Paltoanele ideale și ușor de întreținut în sezonul rece sunt cele din lână și amestec de bumbac sau cașmir. Acestea țin de cald și nu favorizează transpirația.

Investește într-un palton de calitate, ce poate fi purtat ani la rândul, dacă ai grijă de el și îl cureți periodic.

Orientează-te către paltoane cu buzunare

Deși nu este o regulă scrisă, pentru sezonul rece, este indicat să pui accent pe paltoanele utile, cu buzunare. Pe lângă aspectul estetic, un palton cu buzunare îți oferă șansa de a-ți proteja mâinile atunci când temperaturile scad.

La fel de utilă este și gluga, care îți protejează capul în zilele cu ploaie sau ninsoare.

Probează fiecare palton

Indiferent de modelul paltonului pe care ți-l dorești, nu ezita să-l probezi, astfel încât să observi dacă îți vine bine. Există numeroase modele pentru care poți opta, de la paltoane simple, monocrome, până la paltoane deosebite cu imprimeuri florale. Dacă paltoanele simple sunt mai potrivite pentru un mediu business, modelele cu imprimeu pot fi folosite pentru a scoate o ținută din banal.

Acordă atenție croielii și altor detalii atunci când alegi un palton. Există paltoane drepte, modele supradimensionate sau cambrate, pe care să le alegi în funcție de preferințe. Pentru ținutele elegante, poți opta pentru paltoanele cu mâneci tip clopot și blană la nivelul decolteului.

Și sistemul de închidere contează atunci când alegi un palton. Poți opta pentru modele care se leagă cu cordon, cu nasturi sau cu fermoar, în funcție de preferințe și de gradul de confort pe care îl dorești.Lasă un răspuns

Site creat de