Social & Cultura

Cum să alegi un scaun de cadă potrivit

Cum sa alegi un scaun de cada potrivit

Un scaun de cada (cunoscut si sub denumirea de scaun de baie) este un scaun rezistent la apa, adesea confectionat din plastic si / sau metal, cu un sezut si un spatar similare ca forma si dimensiuni cu cele ale unui scaun obisnuit. Acest tip de echipament este confectionat de obicei dintr-un material care il va impiedica pe cel aflat sub dus sa alunece. De asemenea, picioare sunt prevazute la varfuri cu bucati de cauciuc sau ventuze pentru o siguranta maxima.  Toate modelele de scaune de cada au rolul de a oferi utilizatorilor un loc de odihna in timp ce fac baie. Unele modele pot usura intrarea si iesirea din cada.

Daca va intrebati cine are nevoie de un astfel de scaun de baie, raspunsul este mai complex. Un asemenea scaun poate fi de mare folos persoanelor varstnice sau persoanelor care sufera de un anumit handicap. Dar nu numai. In general, un scaun de cada va fi de mare folos celor care nu pot sta prea mult in picioare sub dus, nu pot trece peste peretele cazii sau celor care pot aluneca lateral dintr-un scaun cu rotile pe scaunul de baie.

Pentru ca exista mai multe tipuri de astfel de scaune, este indicat sa identificati unul care sa fie potrivit pentru nevoile dvs. specifice.

Tipuri de scaune de cada

Scaunele de cada pot avea un numar diferit de picioare, variind de la modele care arata ca un scaun standard cu patru picioare, pana la cele care nu au deloc picioare.

  • Scaun de cada cu 4 picioare: Majoritatea scaunelor de baie au patru picioare care sunt concepute sa se incadreze in interiorul cazii.
  • Scaun de cada cu 2 picioare: Unele scaune de baie au doar doua picioare care se incadreaza in interiorul cazii, iar cealalta parte a scaunului se prinde de peretele cazii. Majoritatea modelelor au un mecanism de strangere care ajuta la fixarea lor pe peretele cazii.
  • Scaun de cada fara picioare: Exista modele care nu au deloc picioare. Au spatar si scaun pivotant si sunt concepute pentru a se sprijini pe partea superioara a celor doi pereti laterali ai cazii.
  • Scaune de baie bariatrice: Aceste modele sunt concepute pentru a sustine o greutate mai mare. Adesea includ bare transversale si / sau un cadru din otel inoxidabil pentru a oferi un plus de sprijin si stabilitate.

Lucruri de care trebuie sa tineti cont

Un singur tip de scaun de baie nu va functiona la fel de bine pentru toata lumea. Nu doar ca oamenii difera in ceea ce priveste inaltimea, greutatea si nevoile fizice, dar si dimensiunile fiecarei cazi pot fi diferite. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un scaun de cada.

  • Inaltimea scaunului: modelele, cum ar fi cele fara picioare sau cele cu doua picioare, care sunt proiectate pentru a fi sustinute de peretii cazii nu sunt de obicei ajustabile in inaltime. Intrucat acest tip se sprijina de peretilor cazii, va fi potrivit pentru persoanele cu o statura mai mica. Cele mai multe (dar nu toate) scaune de baie au picioare reglabile, permitand reglarea inaltimii scaunului in sus si in jos, ceea ce le face mai bune pentru persoanele mai inalte. Asigurati-va ca scaunul va ajunge la o inaltime confortabila pentru cel care va folosi acest scaun.
  • Latimea scaunului: selectarea unui model cu un sezut suficient de lat ca sa se extinda deasupra peretelui frontal al cazii va poate face sa va intoarceti si sa va asezati pe scaun in timp ce sunteti inca in picioare in afara cazii.
  • Stilul scaunului: Unele modele au un sezut complet plat, in timp ce altele au o forma conturata, usor inclinata, care se adanceste la mijloc si se curbeaza in sus pe partile laterale. Daca intentionati sa va asezati pe partea din fata a scaunului de baie, inainte de a intra in cada, asigurati-va ca alegeti un model cu un sezut complet plat.
  • Stabilitate: modelele concepute pentru a se fixa pe peretele cazii vor fi, de obicei, mai stabile si mai sigure decat modelele independente. Modelele independente au mai multe sanse de a se misca un pic atunci cand va asezati si plecati.
  • Inaltimea peretelui cazii: modelele care se fixeaza pe peretele cazii nu sunt compatibile cu toate modele de cada, asa ca este bine sa va asigurati ca se va potrivi cu cada pe care o aveti, inainte de a face comanda.

 Lasă un răspuns

Site creat de