Din Zona

Cum să alegi un service auto bun pentru vehiculul tău Ford

service ford

Ca proprietar de Ford, probabil că nu ești obișnuit să treci cu mașina pe la service decât cu ocazia reviziilor. Oricât de bună ar fi mașina, probleme pot apărea oricând, mai ales odată cu trecerea timpului. De aceea, ne-am gândit că ți-ar fi utile câteva sfaturi pentru alegerea unui service bun, în situația în care Fordul tău îți va face astfel de probleme.

Recomandări și review-uri

Discută cu alți posesori de mașini, în principal cu cei care au tot Ford, și întreabă-i cui s-au adresat atunci când au avut probleme cu mașinile. Vei găsi sigur mulți șoferi care au avut diferite experiențe mai mult sau mai puțin plăcute, și așa poți face o primă selecție a service-urilor la care te poți adresa. Caută apoi referințe pe internet despre service-urile recomandate și cu siguranță vei găsi discuții pe forumuri sau review-uri ale clienților. Astfel vei putea vedea care dintre ele sunt cele mai bine cotate și vei ști unde trebuie să mergi.

Gamă de servicii variată

Atunci când apare o defecțiune la mașină, aceasta poate avea implicații complexe, care să genereze și alte probleme tehnice. De aceea, trebuie să te adresezi unui atelier care oferă o gamă largă de servicii, astfel încât mecanicii să poată interveni pentru a efectua toate reparațiile necesare, pentru a nu fi nevoit să mergi apoi la alt service unde să înlocuiești alte piese.

Acordul proprietarului pentru intervenții

Un service care își respectă clienții nu face intervenții asupra mașinii fără acordul lor, mai ales dacă acestea presupun și costuri ceva mai piperate. Mai întâi se face o evaluare pentru a se identifica sursa problemei, apoi se stabilește ce intervenții sunt necesare, ce piese trebuie schimbate etc. Mecanicii nu ar trebui să treacă la treabă înainte de a avea o discuție cu proprietarul mașinii, pentru a-i comunica acestuia toate detaliile, inclusiv costul estimativ și durata aproximativă a lucrării.

Posibilitatea de a asista la lucrările de reparații

Multe service-uri oferă clienților posibilitatea de a asista la intervențiile efectuate asupra mașinii, iar recomandarea noastră este să alegi un astfel de atelier. Din motive de siguranță, nu poți sta chiar lângă mecanic în timp ce lucrează, însă poți urmări intervenția dintr-o cameră specială, cu un perete de geam care îți permite să vezi tot ce se întâmplă în hala de reparații. De asemenea, o altă opțiune este ca întreaga intervenție să fie filmată, iar tu să o poți urmări live sau înregistrată, accesând un link trimis de cei de la service.

Serviciu de preluare a mașinii

Se poate întâmpla să rămâi cu mașina în pană pe drum, sau ca aceasta să nu mai vrea să plece din parcare. În astfel de situații, e destul de dificil să ajungi cu mașina la service și ai nevoie de cineva care să o preia pe o platformă. Ar fi ideal ca service-ul pe care îl alegi să ofere și o astfel de opțiune, extrem de utilă în situații ca cele pe care le-am menționat.

De asemenea, e posibil să fii foarte ocupat în acea perioadă și să nu ai timp să mergi cu mașina la service, caz în care cei de la atelier o pot prelua de la tine de acasă.

Mașină la schimb

Dacă ai o treabă urgentă, iar reparația mașinii durează câteva ore bune sau chiar zile întregi, un service care oferă mașină la schimb pe durata intervenției, te poate scoate din încurcătură. De obicei, reprezentanțele auto oferă un astfel de serviciu, așa că te poți adresa oricărui service Ford în București sau în țară pentru a beneficia de o mașină la schimb pe timpul reparației.

Ținând cont de aceste criterii, poți avea garanția că mașina ta nu va ajunge pe mâna unor meșteri de ocazie și nu va ieși din service într-o stare mai proastă decât cea în care era înainte.

Photo by James Penner on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de