Social & Cultura

Cum să aveți grijă de oalele și tigăile de înaltă calitate

Cum să aveți grijă de oalele și tigăile de înaltă calitate

Când v-ați mutat pentru prima dată, probabil că aveați oale și tigăi ieftine la care nu v-ați gândit prea mult. La urma urmei, făceau parte doar dintr-un set de bucătărie, iar faptul că aveați grijă de ele nu le-ar fi ajutat să reziste mai mult.

Dar acum, că sunteți pe cont propriu de ceva vreme și v-ați construit o colecție de vase de gătit de înaltă calitate (care include, probabil, cel puțin o oală Tefal), vreți să vă asigurați că vă protejați investiția – unele dintre aceste lucruri v-ar putea servi pentru tot restul zilelor de gătit!

Având în vedere acest lucru, iată cum să aveți grijă de oalele și tigăile dvs. de calitate:

Luați în considerare materialul

Materialul din care sunt făcute oalele și tigăile dvs. afectează modul în care le curățați și le întrețineți. Din acest motiv, ar trebui nu numai să cunoașteți și să urmăriți materialele folosite în construcția vaselor dvs. de gătit, ci și condițiile ideale pentru aceste materiale. Iată o privire asupra materialelor comune utilizate pentru a construi vase de gătit de înaltă calitate:

Oțel inoxidabil

Tigăile din oțel inoxidabil sunt adesea construite cu mai multe metale. Dacă oalele și tigăile dvs. sunt triplu strat, înseamnă că au trei straturi. Adesea, straturile cele mai exterioare sunt realizate din oțel inoxidabil și se împletesc cu un alt metal, de obicei aluminiu.

Oalele cu mai multe straturi sunt considerate de înaltă calitate, deoarece au caracteristicile mai multor metale, toate învelite într-un singur instrument. De exemplu, o oală Tefal din oțel inoxidabil atinge temperaturi ridicate și este excelentă pentru a frige și a rumeni alimentele. Aluminiul distribuie căldura în mod uniform pentru a preveni punctele fierbinți și arderea.

Acoperite cu ceramică

Tigăile din oțel inoxidabil acoperite cu smalț, ceramică sau porțelan sunt Rolls Royce-ul tigăilor antiaderente. Tigăile cu teflon pot fi periculoase atunci când sunt folosite la temperaturi înalte, dar oțelul inoxidabil acoperit cu ceramică este sigur pentru a fi folosit la temperaturi înalte.

De fapt, puteți folosi tigăile la temperaturi ridicate și vor fi total sigure pentru mâncarea dvs. Mai important, construcția unui astfel de model de oală Tefal este eficientă pentru a preveni lipirea alimentelor.

Fontă

Rezistentă în mod natural la lipire, fonta are o construcție rezistentă care rezistă o viață întreagă. De asemenea, fonta poate conferi un plus de aromă mâncării dumneavoastră.

Curățarea

Oalele și tigăile de înaltă calitate, indiferent de construcția și materialul lor, sunt destul de sigure pentru a fi folosite în orice mod normal pe care îl intenționați. Puteți să gătiți la foc mic spre mare fără să vă faceți griji că veți topi învelișul. Unde trebuie să acordați cu adevărat atenție tigăilor dvs. de gătit este atunci când le curățați. Folosirea unei metode de curățare nepotrivite pentru materialul respectiv poate provoca pagube reale.

Oțel inoxidabil

Oțelul inoxidabil este predispus la decolorare și la urme de arsuri, ceea ce este păcat, având în vedere că acea oală Tefal este atât de strălucitoare atunci când o cumperi prima dată. Cu toate acestea, dacă după o utilizare repetată, tigăile dvs. au urme, le puteți face să arate ca noi. Desigur, prevenirea urmelor în primul rând este cea mai bună soluție.

Evitați să le înmuiați, dacă este posibil, deoarece fierul din unele ape de la robinet poate provoca rugină. Folosiți un burete de frecat și un detergent de vase obișnuit după ce ați folosit oala Tefal.

Puteți băga oțelul inoxidabil în mașina de spălat vase. Dar dacă doriți să scăpați de pete, va trebui să o faceți manual. Îndepărtați urmele curățându-vă oalele și tigăile cu un produs de curățare a oțelului inoxidabil.

Acoperită cu ceramică

Trebuie să fiți mai blând cu oalele și tigăile acoperite cu ceramică, deoarece acoperirea lor se poate zgâria și ciobi. Evitați să folosiți vată de oțel pentru a le curăța – înmuierea lor în apă cu săpun pentru a ajuta la eliberarea alimentelor este mai bună decât frecarea cu un tampon dur.

De asemenea, curățați-vă imediat tigăile. Învelișul poate absorbi unele arome, iar dacă mâncarea este lăsată prea mult timp, tot ceea ce gătiți pe ea va avea gustul acelui condiment puternic.

Fontă

Fierul turnat este un produs unic, ceea ce înseamnă că curățarea va fi un pic diferită. Curățați-o imediat după utilizare și nu o lăsați la înmuiat, deoarece fonta poate rugini. De asemenea, nu folosiți detergent. Metalul este poros, ceea ce înseamnă că va absorbi aroma săpunului, ceea ce va face ca toată mâncarea dvs. să aibă gust ciudat.

În schimb, frecați mâncarea și clătiți. Apoi, uscați-o complet și frecați uleiul în interiorul tigăii, un pas numit „condimentare”.Lasă un răspuns

Site creat de