Social & Cultura

Cum să aveți grijă de un aparat dentar?

Cum să aveți grijă de un aparat dentar

O dantură aliniată și îngrijită reprezintă un scop pentru fiecare dintre noi. Pentru a atinge acest lucru, există câteva sfaturi de care ar trebui să țineți cont. În primul rând, ar trebui să vă faceți un obicei din a merge la un control stomatologic de cel puțin 2 ori pe an. Iar asta în cazul în care nu aveți probleme grave sau care să necesite tratamente sau intervenții urgente.

Ce trebuie să faceți înainte de instalarea unui aparat dentar?

Un aparat dentar reprezintă pasul spre o dantură perfect aliniată. A aliniere perfectă a dinților are un efect estetic surprinzător, acest aspect influențând în bine starea psihologică a pacienților. Instalarea unui aparat dentar necesită o anumită pregătire.

În primul rând, sunt necesare detartrajul și periajul profesional care îi vor permite medicului să determine dacă aveți carii sau alte probleme gingivale. Iar, în cazul în care sunt depistate probleme, acestea trebuie rezolvate înaintea de montarea aparatului.

Un lucru de reținut este faptul că, în cazul în care aveți nevoie de un implant dentar, dar nu aveți spațiu, un tratament ortodontic poate fi de mare ajutor.

Ce ar trebui să faceți pentru a avea grijă de aparatul dentar instalat?

Un aparat dentar are multe zone în care pot pătrunde resturi alimentare. Consultarea cu medicul dentist este importantă pentru că, în urma acesteia, veți găsi cele mai bune soluții care vă vor ajuta să evitați problemele. 

Periajul va trebui introdus în rutină după fiecare masă, în cazul în care nu făceați deja acest lucru. Aceasta fiind singurul mod în care puteți să împiedicați depunerea resturilor atunci când purtați aparat dentar. Bucățile mari de alimente vor fi îndepărtate printr-un periaj. Cu toate acestea, periajul nu este singura soluție.

Folosirea unei periuțe interdentare vă va ajuta să curățați zonele în care periuța de dinți nu poate ajunge. De asemenea, ața dentară vă va permite să curățați spațiile înguste dintre dinți. 

Cât timp va trebui să purtați un aparat dentar?

Durata purtării este diferită de la pacient la pacient și este influențată de aspectul dinților, de cât de strâmbi sunt aceștia, dar și de cum acceptă corpul dumneavoastră aparatul dentar. În concluzie, un aparat dentar va fi purtat atât timp cât este nevoie pentru a-și îndeplini scopul pentru care a fost instalat.Lasă un răspuns

Site creat de