Social & Cultura

Cum să cumperi papucii de mărimea potrivită pentru copilul tău?

Cum să cumperi papucii de mărimea potrivită pentru copilul tău?

Când mergi la cumpărături pentru copiii tăi, te simți copleșit de opțiunile pe care le ai când vine vorba de încălțăminte? Este tentant să alegi cea mai adorabilă sau drăguță pereche de papuci copii, dar alegerea celei mai bune încălțăminte pentru băiețelul sau fetița ta depinde mai mult de potrivire și funcționalitate decât de modă. Depunerea efortului de a găsi o potrivire bună acum ajută la dezvoltarea picioarelor lor sănătoase pe tot parcursul vieții.

Picioarele unui copil pot continua să crească până în jurul vârstei de 18 ani. De aceea, potrivirea și funcționalitatea corectă a încălțămintei sunt atât de importante pentru sănătatea și dezvoltarea piciorului copilului tău.

Pe termen scurt, încălțămintea care nu se potrivește corect poate provoca dureri la picioarele celui mic, împreună cu bătături sau alte probleme de acest gen.

Pe termen lung, pot apărea probleme mai grave cum ar fi deformitățile piciorului și degetelor. Dacă copilul tău poartă încălțăminte care nu se potrivește pe toată durata anilor de dezvoltare – în special înainte de vârsta de 5 ani – poate duce la alte probleme pe termen lung cu postura sau mersul – sau poate chiar cauza dureri de spate mai târziu în viață.

De fapt, multe probleme ale piciorului la vârsta adultă încep cu încălțăminte care nu se potrivește sau experiențe nesănătoase ale piciorului în copilărie.

Ca să ne asigurăm că voi mergeți acasă cu perechea cea mai potrivită de papuci pentru copii, avem câteva sfaturi:

  1. Măsoară piciorul copilului tău

Măsoară picioarele copilului tău într-un magazin de încălțăminte în loc să încerci să o faci acasă. Un asociat de magazin va avea cel mai bun echipament pentru a găsi lungimea și lățimea corecte pentru papucii copilului tău.

Sfat suplimentar: Este cel mai bine ca micuțul tău să stea în picioare și să pună puțină greutate pe fiecare picior, ceea ce îl va întinde pentru o măsurare mai precisă.

  1. Nu cumpăra papuci copii prea mari

Una dintre cele mai comune probleme este ca părinții cumpără încălțăminte prea mare pentru copiii lor. Acest lucru este în special îngrijorător pentru sugari și copii mici care tocmai învață să meargă și sunt adesea instabili pe propriile picioare.

Părinții cumpără adesea încălțăminte mai mare, gândindu-se că copiii lor vor crește în ele și că vor ține mai mult. Dar realitatea este că încălțămintea cu o jumătate sau o mărime întreagă prea mare lasă copilul vulnerabil la căzături care ar putea duce la răni.

  1. Verifică mereu vârfurile

Lățimea și adâncimea adecvată în partea din față a încălțămintei, sau cutia degetelor, ajută la prevenirea aglomerării sau creșterii presiunii asupra degetelor. Asigură-te că copilul tău poate mișca ușor partea din față a piciorului în pantofii săi și că poate mișca degetele în mod liber.

Lasă între 1 și 2 centimetri (sau aproximativ lățimea unui deget mare) de la cel mai lung deget la partea din față a pantofului. Mai mult de 3 cm este prea mare; mai puțin de 1 cm este prea mic.

  1. Funcționalitatea primează în fața stilului – alege susținerea

Copiii sunt de obicei energici și se bucură de sporturi și alte activități fizice, așa că este cel mai bine să alegi încălțăminte sport închisă cu suport pentru arc.

Tălpile din cauciuc sunt, de asemenea, excelente pentru copii, deoarece au o rezistență mai mare la alunecare și ajută la reducerea riscului de căzături. Tălpile tari permit o mai bună susținere, în timp ce un pantof pe care îl poți îndoi înainte și înapoi în mod liber (talpă moale) oferă foarte puțină susținere și control al mișcării piciorului.

  1. Dacă pantoful nu se potrivește, înlocuiește-l

Dacă copilul tău se află în perioada de creștere, este posibil să trebuiască să verifici și să înlocuiești pantofii la fiecare trei sau patru luni.

Piciorușele copiilor cresc adesea cu aproximativ jumătate de mărime în această perioadă și au nevoie de mult spațiu pentru a le permite să crească în mod corespunzător.

Ia-ți timp să măsori și să potrivești pantofii în mod corespunzător și alege stiluri care oferă un suport bun, astfel încât să-ți poți îndruma copiii pe drumul cel bun pentru toată viața.Lasă un răspuns

Site creat de