Social & Cultura

Cum să decorezi un dormitor în stil modern

Cum să decorezi un dormitor în stil modern

Cu un dormitor amenajat în stil modern te vei simți în fiecare zi ca într-o vacanță. Ai nevoie doar de puțină creativitate și de accesoriile potrivite pentru a transforma un dormitor simplu într-o cameră desprinsă din revistele de design interior. Iar dacă îți dorești de mult timp un astfel de dormitor, iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să oferi un look nou și modern camerei tale.

Alege decorațiuni pentru pereți

Un dormitor modern ar trebui să fie amenajat cât mai minimalist, astfel încât să nu fie încărcat cu foarte multe piese de mobilier sau decorațiuni. Tocmai de aceea, poți alege câteva obiecte de decor pentru pereți, cum ar fi o oglindă, câteva rame foto sau tablouri canvas pentru dormitor, pe care le găsești în diferite dimensiuni.

Optează pentru dulapuri cu uși culisante

Într-un dormitor amenajat în stil modern, dulapurile cu uși culisante sunt alegerea ideală, mai ales dacă vorbim despre o cameră de dimensiuni reduse. Dulapurile cu uși culisante au un design modern, sunt practice și oferă un plus de funcționalitate de care poți să beneficiezi pe termen lung. De asemenea, o opțiune potrivită pentru un dormitor modern sunt și dulapurile care au ușile acoperite cu oglinzi, pentru că acestea oferă iluzia unei camere mult mai spațioase.

Poziționează patul într-un mod eficient

Un lucru important de care trebuie să ții cont pentru amenajarea dormitorului este poziționarea patului. În funcție de acest aspect vei putea coordona ulterior și așezarea celorlalte piese de mobilier. Dacă ai un dormitor spațios, poți alege să lipești patul de peretele principal, astfel încât să așezi câte o noptieră de-o parte și de alta a acestuia. În schimb, pentru dormitoarele de mici dimensiuni, varianta ar fi ca patul să fie lipit de doi pereți, pentru a păstra centrul încăperii liber.

De asemenea, o alegere deosebită pentru un dormitor modern poate fi și un pat cu tăblia cu tapițerie de stofă, care va oferi un plus de confort și de culoare întregului spațiu.

Alege mai multe corpuri de iluminat

Întotdeauna corpurile de iluminat au un rol esențial într-o încăpere, pentru că pot modifica semnificativ întreaga amenajare. Așa că va trebui să ai în vedere atât iluminatul general, cât și pe cel decorativ, alegând mai multe tipuri de corpuri de iluminat. Pentru un dormitor modern de mari dimensiuni poți opta pentru o lustră supradimensionată, care va face întregul spațiu să pară și mai mare. În timp ce pentru un dormitor mai mic se potrivesc lustrele lungi sau aplicele, care oferă și un plus de eleganță. 

Iar pentru a crea un ambient cât mai relaxant, poți alege lumini de veghe, pe care le poți poziționa la baza patului, de o parte și de alta. Sau poți alege un lampadar elegant, pe care îl poți poziționa într-un colț al camerei – de preferat lângă un fotoliu sau lângă măsuța de machiaj.

Oferă personalitate camerei cu accesoriile potrivite

Dintr-un dormitor modern nu ar trebui să lipsească accesoriile decorative. Iar designerii de interior recomandă adesea seturile de lumânări, bolurile colorate, veiozele elegante și sculpturile cu design futurist. De asemenea, accesoriile de mari dimensiuni pot face dormitorul să pară mult mai spațios, așa că poți alege o vază supradimensionată, o oglindă mare de perete sau un cuier înalt.

De asemenea, din categoria accesoriilor potrivite pentru un dormitor modern fac parte și textilele. Covoarele, perdelele și pernele decorative pot oferi un plus de culoare și personalitate unei camere. Așa că ar fi ideal să optezi pentru textile care să aibă aceeași paletă de culori, de preferat una neutră, care să nu încarce atmosfera din încăpere.

Toate aceste idei te pot inspira să îți amenajezi dormitorul într-un stil modern, astfel încât să te bucuri de un plus de confort, dar și de o cameră cu personalitate.

Photo by mark champs on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de