IT

Cum să detectezi camerele spion în casa ta?

Cum să detectezi camerele spion în casa ta

Stai în chirie și valul de căldură și țânțarii nu sunt singurele probleme ale verii. Crezi că ești în siguranță acasă? S-ar putea să fii spionat de străini? De unde știi dacă proprietarul tău nu te filmează sau nu te ascultă fără știrea ta? Află tehnicile de detectare a camerelor care îți încalcă confidențialitatea sau achizitioneaza detectoare microfoane pentru siguranța ta.

O cameră sau un microfon spion pot trece neobservate. Sunt în mâinile tale fără să îți dai seama. Le-ai putea manipula și muta, oferindu-ți intimitatea, casa ta, conversații secrete la locul de muncă și asta pentru oricine din jurul tău, cu un cost foarte mic.

Ce este o cameră spion?

Camerele de spionaj sunt toate camere mici ascunse în obiecte inofensive de zi cu zi , cum ar fi o lampă, un ceas cu alarmă,  un pix sau chiar un capac. Drept urmare, sunt atât de discrete încât devin aproape invizibile.

Cum funcționează o cameră spion? Principiul este de fapt foarte simplu: un transmițător este plasat în interiorul obiectului servind drept camuflaj, în timp ce un receptor separat permite recepția la distanță a imaginilor filmate de camera spion.

Camera spion în dormitor

Tocmai ai închiriat un apartament pentru vacanță și vrei să te asiguri că nu ești spionat? Confruntați cu nenorocirile pe care le întâmpină unii, unii proprietari nu se vor opri la nimic și își vor filma gazdele fără știrea ta.

Pe lângă aspectul ilegal, trebuie să speri că este într-adevăr doar pentru a monitoriza apartamentul. Din fericire, există câteva aplicații sau detectoare microfoane si camere care te pot ajuta să le localizezi.

Detectarea camerei spion

Dacă nu, iată o listă cu nume de mărci sau modele de camere pe care este probabil să le întâlnești:

  • Axis M5525-E
  • Axis M2025-LE LILIN LR832
  • Samsung Wisenet QNV-7010R
  • Vivotek FD8166A
  • Panasonic WV-SW175
  • Vivotek IB8369A
  • Aobo
  • Wansview
  • D-Link

Dacă tot nu poți identifica camera sau microfonul, folosește-ți bunul simț. Încearcă să te uiți în jur și ghicește dacă există ceva în mijlocul decorului care să pară că nu își are locul acolo. De asemenea, poți utiliza un detector microfoane sau camere, care sunt suficient de ușor de utilizat și eficiente, în același timp.

Identifică reflecții suspecte

În același timp, poți opri și luminile din cameră și poți aprinde lanterna smartphone-ului tău, iluminând pe rând diferitele părți ale camerei pentru a verifica dacă un obiect nu ar reflecta lumina.

În sfârșit și ca reamintire, utilizarea camerelor de supraveghere este perfect legală în măsura în care oamenii filmați sunt conștienți. Cu toate acestea, obligațiile privind securitatea, anonimizarea și conservarea datelor au apărut prin implementarea GDPR. Dacă descoperi vreodată o cameră ascunsă, nu ezita să anunți direct autoritățile.Lasă un răspuns

Site creat de