Social & Cultura

Cum să determinați dacă un parfum este original

Cum să determinați dacă un parfum este original

Deși este mai probabil să dați peste un parfum contrafăcut în timp ce răsfoiți tarabele de pe piața de vechituri, majoritatea consumatorilor nu știu că imitațiile foarte sofisticate ajung și pe rafturile marilor magazine de parfumuri originale. Cumpărarea de parfumuri contrafăcute nu numai că vă poate face să vă simțiți păcăliți și supărați, dar poate fi, de asemenea, dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră. Cu toate acestea, există câteva semne care vă vor ajuta să depistați chiar și cele mai reușite contrafaceri.

Atunci când cumpărați un parfum scump, veți dori să știți că achiziționați parfumuri originale. Imitațiile de parfumuri sunt ușor de fabricat, dar nu au aceeași calitate sau aromă ca parfumul autentic, așa că nu vreți să risipiți banii pe ele. Înțelegerea semnelor parfumurilor false vă poate ajuta să faceți o alegere în cunoștință de cauză.

Cunoașteți vânzătorul. Majoritatea achizițiilor de parfumuri contrafăcute pot fi evitate dacă vă adresați unui vânzător de încredere sau unei entități bine cunoscute care își cumpără stocul de la distribuitori autorizați (Evitați cu orice preț piețele de vechituri, sau cel puțin când vine vorba de parfumuri originale).

Prețul, deși acesta nu este întotdeauna un indiciu al calității parfumului, dacă este foarte ieftin pentru „marca” pe care pretinde că este, atunci este probabil să fie prea bun pentru a fi adevărat și nu este parfumul adevărat. Comparația cu prețurile de pe piață ajută, de asemenea, prin simpla căutare pe Google a produsului și verificarea a unul sau două site-uri.

Cercetați, cercetați, cercetați,. În cazul în care cheltuiți peste 100 de euro, vă recomandăm să intrați pe site-ul producătorului pentru a vedea dacă acesta a furnizat suficiente informații despre ambalaj, flacon și amplasarea codului de bare pe parfumurile originale.

Ambalajul. Parfumurile legitime au de obicei celofanul bine înfășurat în jurul cutiei. Dacă plasticul este slăbit sau prost învelit, până la punctul în care se mișcă în jurul cutiei, este un semn clar că trebuie să căutați în altă parte.

Inspectați cutia, foarte atent. Verificați gramatica, greșelile de ortografie, informațiile prost aranjate sunt lucrurile la care trebuie să fiți atenți atunci când inspectați ambalajul. Ambalajele adevărate sunt realizate din carton de înaltă calitate. Cutiile realizate din materiale subțiri și fragile sunt adesea contrafăcute. Uitați-vă la codul de bare de pe ambalaj. Codul de bare trebuie să fie plasat pe porțiunea din spate cea mai joasă și nu pe părțile laterale. În cele din urmă, verificați dacă există un exces de lipici sau de bandă adezivă. Parfumul adevărat nu ar trebui să aibă reziduuri murdare de lipici sau bandă în plus în interiorul sau în afara recipientului.

Codul de bare vă poate oferi multe informații despre parfumuri originale. Numărul de lot, de control și de serie este o necesitate atunci când pentru a confirma parfumurile autentice. Comparați producătorul pentru a vedea dacă numerele se potrivesc cu numărul lor de producție.

Simțiți flaconul. Dacă ne uităm pe rafturile magazinelor de parfumuri, putem vedea parfumuri care seamănă în mod ciudat, ca aspect și miros, cu unele dintre parfumurile de designer de lux. Acest truc simplu le permite producătorilor vicleni să se protejeze de litigii. Așadar, nu uitați să inspectați cu atenție flaconul de parfum înainte de a-l cumpăra. Parfumurile autentice au sticle netede. Sticlele de imitație sunt adesea un pic mai aspre și sunt de obicei prost făcute, sau sticla este chiar înlocuită cu plastic. Acesta este un mare nu!

Simțiți diferența. Înțelegeți complexitatea unui parfum adevărat. Multe parfumuri originale sunt complexe și au o construcție complicată. Cei care cunosc mirosul parfumului pot adesea să ne adulmece contrafăcutul,.

Potrivit unui celebru parfumier, denumit uneori cu afecțiune „Nasul” (în franceză: Le Nez), din punct de vedere olfactiv, parfumurile de lungă durată prezintă de obicei variații în ceea ce privește ingredientele de lemn, mosc și rășină. Acestea vor stabili baza de bază pe piele care va prelungi purtarea timp de șase ore și mai mult. De asemenea, acesta menționează că ultimul factor care influențează parfumul este concentrația de ulei. „Fie că este vorba de un parfum în Eau de Toilette sau Eau de parfum, puterea mirosului depinde în mare măsură de procentul de concentrație a uleiului de parfum”, explică el.

Cunoașterea straturilor este esențială. Parfumurile autentice vor avea 3 straturi care se vor dezvălui în timp, constând în notele de vârf, de mijloc și de bază. Această complexitate asigură că parfumul este și multidimensional, permițând ca parfumul să se schimbe de la aplicarea inițială până la absorbția completă a pielii. Parfumurile false vor avea doar un singur strat, ceea ce le face plate și adesea se vor evapora la scurt timp după aplicare.

Testați-l! Ultimul pas este testarea acestuia. Unele parfumuri false pot provoca reacții alergice, sau pot lăsa urme nedorite pe piele. Înainte să cumpărați parfumurile, testați-le pe piele și lăsați-le câteva ore. Veți observa că, dacă este autentic, mirosul se schimbă treptat de la nota de vârf, la cea de mijloc, la cea de bază. Pe de altă parte, un parfum contrafăcut ar putea să reziste maxim 1 sau 2 ore și mirosul să dispară în aer.Lasă un răspuns

Site creat de