Social & Cultura

Cum să folosești granitul în amenajarea locuinței: 5 idei

Cum să folosești granitul în amenajarea locuinței: 5 idei

Granitul este unul dintre cele mai elegante materiale pe care le poți folosi pentru amenajarea locuinței tale, având o multitudine de aplicații. Dacă vrei să pui în practică un plan de amenajare a locuinței folosind granitul, atunci iată care sunt aspectele pe care ar trebui să le știi.

Folosește granitul pentru pardoseli

Datorită durității foarte mari a granitului, acesta poate fi folosit pentru realizarea pardoselilor. Poți alege plăci de granit de la Piatraonline, deoarece acest magazin îți oferă piatră naturală calitativă, care să satisfacă în totalitate exigențele tale de funcționalitate. 

Granitul nu se zgârie cu ușurință, iar din acest motiv el poate fi folosit atât pentru amenajarea pardoselilor în spații cu trafic restrâns, precum băile și bucătăriile, dar și pentru amenajarea spațiilor foarte ample, precum holurile sau terasele interioare. 

Poți folosi astfel granit negru, dacă vrei un plus de eleganță la nivelul pardoselilor sau poți opta pentru pardoseli din granit brun-roșiatic, pentru accente subtile de culoare. La nevoie poți chiar să combini nuanțele, deoarece pardoselile sunt foarte permisive din acest punct de vedere.

Folosește granitul pentru placarea pereților

Pentru a realiza suprafețe estetice la nivelul pereților poți folosi granit sub formă de plăci. Grosimea acestora va fi diferită de cea a plăcilor folosite pentru pardoseli, adică mai mică, pentru că vei avea nevoie de o greutate cât mai scăzută la nivelul pereților.

Va fi nevoie să folosești de asemenea și un adeziv potrivit, care să asigure prinderea pe perete a plăcilor de granit, astfel încât acestea să nu se dezlipească. 

Granitul este un material care va proteja suprafețele de perete, astfel că vei putea placa băile, bucătăriile, holurile sau balcoanele, fără teama că pereții ar putea fi afectați de șocuri mecanice sau de alte tipuri de probleme.

Folosește granitul pentru placarea treptelor și a contratreptelor

Un mod special prin care îți poți înfrumuseța casa este să folosești granit pentru placarea scărilor. Treptele sunt elementele cele mai expuse, deoarece acestea trebuie să susțină greutatea, însă în același timp și contratreptele joacă un rol important, mai ales din punct de vedere estetic.

Poți alege jocuri de culori, optând pentru granit mai deschis pentru trepte și granit închis pentru contratrepte, sau poți lucra cu granit închis la culoare pentru trepte (maro, negru, roșiatic) și pentru granit deschis la culoare pentru contratrepte (bej, roz etc.).

Este important să știi faptul că granitul este un material care are un aspect pestriț, cu inserții de culoare de tip sare și piper, astfel că oricând poți combina acest material și cu strălucirea și finețea plăcilor de marmură sau travertin. Rezultatul va fi cu siguranță unul deosebit, care va scoate în evidență frumusețea elementelor pe care le amenajezi cu piatră naturală. 

Folosește granit pentru glafuri

Fie că vorbim despre glafurile interioare sau despre cele exterioare, granitul poate fi o sursă nesecată de inspirație. Poți folosi elemente liniare de granit pentru realizarea glafurilor, având însă în vedere și cromatica spațiului în care vei integra aceste produse. 

Folosește granitul pentru blaturi de bucătărie

Granitul este un material care nu se zgârie și în consecință nu permite acumularea microbilor și a bacteriilor. În plus, igienizate în mod corect, suprafețele de granit se pretează foarte bine în industria alimentară, astfel că poți folosi în bucătărie blaturi de granit. 

Fie că optezi pentru un blat pentru corpurile de mobilier laterale, fie că alegi un blat pentru insula de bucătărie, granitul te va ajuta să obții spații igienice, care se vor potrivi perfect în stilul casei tale.

Granitul este un material cu o frumusețe deosebită, o rocă naturală care îți oferă nenumărate avantaje, iar din acest motiv ar trebui să iei în considerare beneficiile pe care acest material le poate oferi la nivel de amenajare a casei tale. Lasă un răspuns

Site creat de