Sport

Cum să începeți să mergeți pe role: sfaturi și trucuri

Cum să începeți să mergeți pe role: sfaturi și trucuri

Mersul pe role poate fi o nouă provocare personală, o modalitate de a vă menține în formă sau de a vă distra. Primele sesiuni sunt uneori dificile pentru începătorii în patinaj.

Descoperiți sfaturile noastre pentru a merge pe role în siguranță și pentru a vă bucura pe deplin de acestea.

Vă recomandăm să începeți antrenamentul pe o podea netedă, într-o sală de sport sau pe alei pietonale amenajate. Solul neuniform vă va pune într-o situație de dezechilibru. Pentru o siguranță maximă, echipați-vă cu echipament de protecție (cască, genunchiere, cotiere, protecții pentru încheieturi).

POSTURA CORPULUI

Aventura începătorilor începe aici. Tocmai v-ați încălțat pentru prima dată rolele. Începeți prin a fi atenți la postura dumneavoastră!

Pentru a deveni un patinator experimentat, îndoiți picioarele. Mulți începători, surprinși de aceste noi senzații de alunecare, își înțepenesc picioarele. Este prima sursă de dezechilibru în patinajul pe role (quad sau inline). Nu uitați să vă relaxați, să eliberați presiunea și să vă îndoiți genunchii. Aceștia sunt aliniați vertical cu umerii, iar călcâiele sunt aliniate vertical cu fesele. Picioarele moi acționează ca amortizoare și patinajul este mai plăcut.

Nu vă lipiți picioarele și, prin urmare, cele două role, deoarece creează un dezechilibru pe care încercăm să îl evităm. Deplasați-vă picioarele cu un decalaj bun. Acest lucru previne ca cele două perechi de roți să se ciocnească și să provoace o cădere aproape inevitabilă. Picioarele trebuie, de asemenea, să fie făcute în poziția „rață”, vârful rolelor mergând în direcții opuse.

SKATER STEP

Adesea observat la patinatorii mai tineri, începătorii pot încerca să reproducă mișcarea de mers cu noile lor role. Cu toate acestea, această mișcare naturală nu este adaptată la această practică. Pentru a face o mișcare corectă de „împingere” pe role, urmați acești pași:

  • Puneți picioarele în poziția „rață”.
  • Împingeți una dintre role în lateral cu piciorul dvs.
  • Alunecați câțiva metri cu cealaltă
  • Veniți înapoi cu primul picior care a „împins” în față
  • Repetați mișcările cu celălalt picior

ÎNVĂȚAȚI SĂ CĂDEȚI PENTRU A PROGRESA

Teama de cădere este frecventă pentru începătorii în role. Primele căzături pot fi spectaculoase și creează temeri. Căderea nu este inevitabilă. Cel mai important este să știți cum să o faceți pentru a nu vă răni. 

Pentru a cădea de la „cea mai mică înălțime posibilă”, continuați să vă îndoiți genunchii. Cu cât sunteți mai aproape de sol, cu atât veți limita mai mult impactul căderii. Dacă cădeți în față, aterizați-vă cu genunchii și încheieturile mâinilor. Înapoi, nu uitați să vă puneți capul în umeri și să vă protejați spatele aterizând cu mâinile. De asemenea, lăsați-vă în jos mai degrabă decât să încercați să vă ridicați. Cu cât sunteți mai contractat, cu atât mai mare este riscul de accidentare.

Nu este ușor să vă gândiți la toate aceste sfaturi atunci când cădeți pe neașteptate ca începător. Nu ezitați să exersați în timpul primelor sesiuni, pe o podea netedă.

FRÂNAREA

Începe să vă placă să patinați și să căpătați încredere. Vă confruntați acum cu o nouă etapă: frânarea atunci când ați prins viteză. Fie că este vorba de a schimba direcția, de a evita un obstacol sau pur și simplu de a vă regla viteza, frânarea devine esențială. Rețineți, totuși, că este mai bine să evitați dealurile și pantele. Acestea fac mai dificilă frânarea și controlul vitezei.

În T

Foarte cunoscută în patinajul în linie, această tehnică simplă de frânare este potrivită și pentru patinajul cu role quad. Pentru a face acest lucru, aplecați-vă în față și întindeți unul dintre picioare înapoi (de obicei, cel mai „slab”). Piciorul din spate este perpendicular pe piciorul de sprijin. Păstrați ambele roți culcate la orizontală – această mișcare vă va reduce foarte mult viteza. Aveți grijă, dacă poziționați roțile incorect, de exemplu pe o parte a roților, patinele se vor scutura puternic.

Cu opritori de vârf

Fiecare patină quad este echipată inițial cu stopuri frontale. Numite uneori și „frâne frontale”, acestea nu sunt concepute în acest scop. În sporturile de patinaj pe role, cum ar fi derby, patinaj artistic, patinatorii îl folosesc ca suport în figura lor. Cu toate acestea, este posibil să îl folosiți pentru a frâna, atâta timp cât controlați patinajul înapoi rostogolirea în timp ce patinați. Când patinați, vă întoarceți pentru a vă rostogoli înapoi, apoi lăsați degetul de la picior să se oprească să tragă timp de câteva secunde. Vă veți opri instant.

Cu frână de spate

Dacă toate aceste tehnici pot părea complicate în primele dăți, este posibil să instalați o frână de spate, la fel ca la rolele inline. Mișcarea este atunci mult mai simplă. În timpul patinajului, este suficient să plasați piciorul cu frână spate pe călcâi. Frâna vă amortizează rapid viteza, fără a fi nevoie să vă schimbați poziția corpului. Lasă un răspuns

Site creat de