Social & Cultura

Cum să îți amenajezi cu stil locuința chiar dacă ai spațiu limitat?

amenajare locuinta

Cu toții ne dorim locuințe frumos amenajate, primitoare și relaxante, unde să ne invităm prietenii și unde să ne bucurăm de cât mai multe momente de bucurie. Dar pentru mulți dintre noi, principalul obstacol este suprafața restrânsă. Însă, după o privire mai atentă, obstacolele sunt de fapt oportunități de a obține o locuință mai frumos și mai atent amenajată.

Deseori, vedem la televizor sau în mediul online locuințe irealiste, care fie sunt mult prea mari, fie sunt amenajate excesiv, cu tot felul de obiecte decorative care sunt de prisos. Cheia pentru a obține o locuință frumos amenajată, practică și funcțională în ciuda suprafeței sale restrânse, este să optați pentru o amenajare minimalistă – mai puține obiecte, dar de calitate înaltă, o gamă cromatică liniștitoare și o amenajare atentă, care să țină cont de cerințele personale și de stilul de viață.

Iată cum puteți profita la maximum de spațiul de care dispuneți:

Piesele de mobilier trebuie să fie multifuncționale

Când suprafața locuinței este restrânsă, toate lucrurile ar trebui să fie multifuncționale, de la gadgeturile din bucătărie până la piesele de mobilier. Un espressor inteligent vă poate pregăti o cafea intensă, dar și un ceai fierbinte. De asemenea, o masă extensibilă poate servi ca loc de luat cina alături de întreaga familie, dar și ca birou personal sau ca birou pentru copii. Când simțiți nevoia de mai mult spațiu, trebuie doar să retrageți foile extensibile, obținând o masă compactă, perfectă pentru servirea unei cafele în tihnă. 

La rândul său, patul poate servi ca loc de dormit, dar și ca spațiu de depozitare. Trebuie doar să vă asigurați că optați pentru un pat cu sertare incluse sau pentru un pat cu picioare mai înalte, care vă permite să depozitați sub el cutii cu așternuturi. Dacă un obiect sau o piesă de mobilier nu poate îndeplini mai multe funcții, atunci asigurați-vă că este cât se poate de eficient în ceea ce privește spațiul. 

Optați pentru scaune living în loc de fotolii

Într-un living de mici dimensiuni, poate fi greu să includeți o canapea și unul sau două fotolii. Totuși, nu vă puteți lipsi nici de cele din urmă, deoarece astfel nu ați putea crea acea zonă de conversație care este atât de necesară mai ales când aveți prieteni în vizită. Ceea ce puteți face este să înlocuiți fotoliile cu două scaune living, cu design modern, care să se potrivească cu canapeaua sau cu amenajarea. Scaunele au dimensiuni mai reduse în comparație cu fotoliile, sunt mai compacte și pot fi utilizate oriunde aveți nevoie.

Orice locuință poate deveni mai mare și mai confortabilă atunci când este amenajată cu atenție. O casă de mici dimensiuni nu trebuie să fie înghesuită și aglomerată, ci dimpotrivă, poate fi amenajată minimalist, aerisit și cu bun gust, pentru a vă pune un zâmbet pe chip de fiecare dată când ajungeți acasă.

Image by dit26978 on FreepikLasă un răspuns

Site creat de