Social & Cultura

Cum să îți asiguri eficient casa împotriva incendiilor

asigurare incendii

Pericolele care ne pândesc locuințele pot fi prevenite numai dacă implementăm în mod corect anumite sisteme de protecție. În cazul siguranței contra incendiilor există soluții avantajoase și sigure care pot ține pericolul la distanță, iar pe acestea le discutăm în cele ce urmează.

Izolează locuința folosind vata minerală

Vata minerală este un produs excelent pentru izolarea locuințelor, având un coeficient scăzut de conductivitate termică. Poți folosi vata minerala de diverse dimensiuni, în funcție de elementele structurale care necesită izolare. Izolarea termică aduce cu sine o eficiență termică ridicată a locuinței, lucru care contează foarte mult și în ceea ce privește reducerea consumurilor și a costurilor.

Un aspect foarte important, pe care destul de puține persoane îl cunosc, este faptul că vata minerală nu arde. Vata minerală este naturală, iar dacă facem o separare a celor două tipuri de vată minerală, vom constata că vata bazaltică are un punct de topire mai ridicat decât vata de sticlă,astfel încât vata bazaltică rezistă la temperaturi de până la 700 de grade, în vreme ce vata de sticlă rezistă până la maxim 300 de grade. 

Spre deosebire de alte tipuri de materiale pentru izolare, cum ar fi spre exemplu polistirenul, vata minerală nu se topește și nu cedează sub acțiunea incendiilor. Din acest motiv vata bazaltică este preferată de către multe persoane și oferă rezistență și durabilitate pentru perioade cât mai lungi de timp. 

Nu face compromisuri la nivelul instalațiilor

Instalația electrică sau instalația de alimentare cu gaz sunt deosebit de importante pentru că ele pot genera cel mai adesea incendii casnice. Este nevoie să verifici constant felul în care funcționează acestea sau dacă este nevoie de îmbunătățiri la nivelul lor.

Pentru a face aceste îmbunătățiri sau verificări este nevoie să apelezi la serviciile specialiștilor în domeniu, care să cunoască foarte bine detaliile de execuție și de realizare. Este nevoie de o izolare corectă a instalației electrice și de o verificare temeinică a instalației de gaze pentru că cel mai adesea acestea sunt lucrurile care stau la baza incendiilor: o scânteie, un scurtcircuit sau o scurgere de gaze.

Realizează un acoperiș din materiale rezistente la foc

Focul va avea întotdeauna tendința de a se propaga cu repeziciune mai ales acolo unde materialele de construcție permit acest lucru. Lemnul, spre exemplu, întreține arderea, iar acest lucru înseamnă o propagare mai rapidă a focului. La nivel de acoperiș ai putea să alegi materiale de construcții care să nu fie inflamabile, cum ar fi spre exemplu țigla ceramică sau țigla metalică. Aceste materiale te vor ajuta prin faptul că nu vor produce scântei care să propage arderea și vor reacționa astfel încât să îți ofere timpul necesar pentru a te adăposti. 

Ignifugarea zonelor importante ale locuințelor

Pentru a proteja cât mai bine o construcție, este nevoie de soluții de ignifugare eficiente. Poți folosi soluții speciale de ignifugare pentru pereți, pardoseli sau acoperișuri, astfel încât incendiile să fie stopate în timp util, astfel încât incendiile să nu se mai dezvolte.

Instalează sisteme de detectare a incendiilor

Unele dintre cele mai bune invenții sunt dispozitivele de stropire care detectează fumul. Acestea sunt special create astfel încât să reacționeze atunci când detectează pericolul stropind suprafețele în scopul stingerii incendiilor.

Nu uita de asemenea să dotezi casa cu un stingător de incendii, dispus într-o zonă accesibilă a locuinței, astfel încât să îl poți folosi în caz de nevoie.

Casele noastre au nevoie de protecție la incendiu pentru că incendiile pot cauza cu ușurință pagube însemnate, iar în cazuri nefaste, chiar și pierderi de vieți omenești. Protejează-te, verifică și implementează toate măsurile care să te ajute să eviți problemele pentru ca tu să te simți în siguranță în locuința ta.

Photo by Jay Heike on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de