Social & Cultura

Cum să eviți să cumperi o saltea incomodă și să îți asiguri un somn confortabil?

somn confortabil

O saltea de calitate și un pat confortabil sunt responsabile nu numai pentru un somn bun, ci și pentru bunăstarea pe tot parcursul zilei. Dormitul incomod perturbă regenerarea organismului și poate provoca dureri de spate. Cum să alegi o saltea bună pentru dormitor? Ce ar trebui să iei în considerare atunci când alegi să te bucuri de un somn sănătos și confortabil ani de zile? Hai să desoperim!

Saltea confortabilă – ce este, ce caracteristici are?

Când începi să cauți cele mai bune saltele, presupui adesea că, mai presus de toate, ar trebui să fie confortabilă. Dar ce înseamnă asta? Există un model universal care poate asigura un somn confortabil tuturor? Cu siguranță nu! Merită să îți amintești că nu există un standard unic pentru că suntem unici și avem preferințe individuale. Unii preferă modelele cu arcuri, cu fermitate ridicată, alții se simt bine pe variantele moi  sau cu fermitate medie, realizate din spumă densă. Sunt persoane ce suferă din pricina alergiilor și au nevoie de produse cu caracteristici antialergie.

Pentru a găsi o saltea bună pentru dormitor, trebuie să ții cont de factori precum poziția preferată de dormit, greutatea și înălțimea persoanei care o folosește, precum și tipul de pat în care urmează să fie încorporată. Este important și tipul de material din care este făcută, fermitate și alte caracteristici. 

De ce este importantă să achiziționezi saltele bune?

Petreci aproape o treime din fiecare zi în pat. De aceea, o saltea confortabilă ar trebui să fie baza fiecărui dormitor cu paturi matrimoniale. Salteaua determină în mare măsură dacă dormi bine noaptea. Selectată necorespunzător, face ca mușchii să se încordeze inutil și să se odihnească într-o poziție nefirească. Drept urmare, organismul nu se poate regenera în mod corespunzător și te trezești obosit. 

Ei bine, aceasta trebuie să completeze ambientul general. Dormitorul este un loc intim pentru cupluri, iar detaliile legate de aspect nu trebuie ignorate pentru că influenţează starea partenerilor. Pentru o amenajare optimă patul matrimonial trebuie să fie în centrul atenției. Alege cu atenţie materialele și culorile pe care le integrezi. Un model realizat din PAL îţi oferă versatilitate şi ceva spaţiu pentru depozitare dacă are ladă inclusă. Un pat matrimonial din fier forjat contribuie la crearea unui ambient romantic, ușor nonconformist, în plus este şi rezistent. Se va potrivi perfect cu o saltea înaltă. 

Dacă alegi un pat realizat fin lemn masiv sau unul tapițat creezi un decor elegant, relaxant. Confortul, în această situație poate fi asigurate de o relaxa cu arcuri împachetate. 

Dacă borbim de culoare, cele naturale – stejar sonoma, stejar waton, alb, maro, gri – aduc întodeauna un aer cald, pe când tonurile intense oferă vibe și energie. Albastru, portocaliu, galben, verde sunt culorile ce punîn valoare un decor dinamic, dar perfect pentru odihnă.

Cât ar trebui să coste o saltea bună pentru dormitor?

O saltea bună trebuie să fie scumpă? Este dificil de oferit un răspuns clar la această întrebare. Prețul unei relaxe depinde de materiile prime folosite la producerea acesteia, de tehnologia folosită, de proprietățile produsului și de durata garanției. Pare evident că va trebui să plătești mai mult pentru saltele mai confortabile și mai moderne. Totuși, această sumă este adecvată confortului și calității somnului garantate de saltea.

Amintește-ți că utilizezi salteaua aproximativ 8 ore în fiecare zi. Ar trebui să-ți pese de calitatea sa, pentru că  aceasta va decide dacă te vei trezi bine odihnit. Aceasta este, de asemenea, responsabilă în mare măsură de sănătatea ta și de menținerea unei poziții bune și nu merită să economisești pe acest lucru. O relaxă ar trebui să fie o investiție de ani de zile. Acele modele care sunt excepțional de durabile și protejate de o garanție pe termen lung sunt de obicei puțin mai scumpe.

Sursa de imagine: Drobot Dean – stock.adobe.comLasă un răspuns

Site creat de