Social & Cultura

Cum să îți decorezi casa în stil minimalist

Cum să îți decorezi casa în stil minimalist

Alegerea unui stil de decor ține de gustul personal, de bugetul de care dispui și de felul în care vrei să uilizezi spațiul de care dispui. În ceea ce privește designul unei case, cea mai mare provocare o reprezintă integrarea mai multor piese de decor astfel încât să creezi o unitate. 

Dacă dorești o idee originală și modernă de decorare a locuinței tale, alege stilul minimalist. Acest stil este caracterizat de linii drepte, forme simple și încăperi aerisite. Minimalismul este potrivit pentru apartamentele mici, deoarece creează senzația de spațiu. 

Iată cum poți să îți amenajezi locuința în stilul minimalist:

  1. Creează spațiu cu ajutorul mobilierului multifuncțional

Mobilierul multifuncțional este versatil. El se pretează unei seri liniștite în singurătate, dar se adaptează la fel de bine și unei seri cu prietenii. În sufragerie sau chiar și în bucătărie poți folosi banchete cu spațiu de depozitare, masă sau canapea extensibilă, bibliotecă rotativă, birou rabatant. Acestea îți ocupa un spațiu redus, oferindu-ți, în același timp, confortul de care ai nevoie și creând fluiditate în mișcare.

  1. Alege culori neutre

Stilul minimalist se bazează pe combinații cromatice de alb-negru sau culori neutre precum bej și gri, deoarece conferă spațialitate locului și dă încăperii o atmosferă intimă și relaxată, dar în același timp aerisită. Ține cont de faptul că pentru a crea un design elegant, nu e indicat să folosești mai mult de 3 culori. Pentru a sparge monotonia încăperii, alege să pictezi unul dintre pereți sau aplică-i un tapet interesant, transformându-l în centrul de interes al camerei.

În cazul în care optezi pentru pereți de aceeași culoare, răceala conferită de culorile neutre se poate „îndulci” cu mobilier în culori naturale de lemn. Lemnul este cald, îmbietor și creează senzația de cămin. Stilul minimalist scandinav este renumit pentru îmbinarea simplității cu textura lemnului.

  1. Creează linii cu ajutorul tablourilor canvas

Una dintre regulile stilului minimalist este de a crea linii și simetrii. Acestea pot fi ușor de realizat cu ajutorul tablourilor tip canvas cu imprimeu geometric. Spre exemplu, tablourile minimaliste de la Pepanza conferă încăperii un aer relaxat și prietenos și, în același timp, modern și elegant. Poți alege între modele alb-negru, pastelate sau chiar unele în culori mai puternice, care vor scoate în evidență un perete alb sau unul în tonuri neutre. 

Minimalismul scoate din uz reproducerile după opere celebre și aduce în prim-plan piesele simple sau abstracte inspirate din natură. Se revine la esența lumii, la formele pure.

  1. Optează pentru corpuri de iluminat geometrice sau arhitecturale

Înlocuiește lustrele tradiționale cu cele metalice simple și suple sau cu unele mai finuțe, cu abajururi din hârtie. Cel mai important lucru este ca acestea să respecte regula geometriei liniilor drepte. Neoanele ascunse în scafe de rigips montate pe tavan, spoturile încastrate, aplicele din sticlă în forme geometrice, lampadarele și veiozele cu design deosebit sunt specifice stilului minimalist. Lumina specifică este una caldă și provine de la mai multe corpuri de iluminat.

Minimalismul este un stil specific culturii orientale, motiv pentru care el a devenit mai mult decât un stil, chiar un mod de viață. Conform japonezilor, spațiul în care locuim trebuie să fie caracterizat prin simplitate și să conțină doar obiectele care au o însemnătate, renunțându-se la elementele de care nu avem nevoie în prezent. De aceea, acest design este unul evergreen, ce nu se va demoda niciodată. Tu ce stil ai adopta pentru casa visurilor tale?

surse foto: unsplash.comLasă un răspuns

Site creat de