Social & Cultura

Cum să îți faci dormitorul confortabil

bed 1839183 1920

Ca să te poți odihni bine după o zi obositoare ai nevoie de un dormitor care să fie cu adevărat confortabil. Dar ce înseamnă acest lucru? Cum ar trebui să ne decorăm dormitorul, astfel încât să devină cea mai plăcută și reconfortantă încăpere din locuință? Îți prezentăm în acest articol câteva idei din care te poți inspira dacă vrei să-ți amenajezi dormitorul. 

Alege o saltea bună

Salteaua este cea mai importantă! Mulți își aleg salteaua în funcție de pat sau în funcție de preț, însă acest lucru este greșit. În primul rând, salteaua trebuie să ofere suport coloanei vertebrale și întregului corp și să nu creeze puncte de presiune. Dacă este aleasă incorect, ea îți va afecta calitatea somnului și starea de sănătate. Vei avea dureri de spate sau de gât și, de aceea, o să te trezești mult mai obosit. De asemenea, materialul din care este fabricată salteaua trebuie să fie de calitate, pentru a preveni alergiile.

Cumpără un fotoliu pat

Un fotoliu pat este o piesă de mobilier foarte utilă dacă vrei să-ți amenajezi și un spațiu pentru citit în dormitor. Alege un fotoliu extensibil cu cadru din lemn, ori din metal, în funcție de preferințe, și nu uita de accesoriul cheie – o veioză care să creeze un spațiu intim, ideal pentru serile în care vrei să te relaxezi citind.

Nu exagera cu tablourile

Tablourile foarte colorate sunt detalii care dau farmec oricărei camere, dar ar fi bine să alegi ceva mai simplu, pentru ca dormitorul tău să fie confortabil. Poți opta pentru un singur tablou, de mari dimensiuni, care să completeze designul camerei. Ori, dacă preferi ceva aparte, poți alege un tablou format din oglinzi de diferite dimensiuni. Nu exagera nici cu celelalte elemente de decor. Dormitorul nu trebuie să fie încărcat cu tot felul de lucruri, ideal este ca decorul să fie cât mai simplu.

Nu uita de plante

Plantele au un impact major asupra dormitorului, ele fiind elemente de decor esențiale, dar și surse de oxigen, care ajută la curățarea aerului. Poți pune în această încăpere ficuși, trandafir japonez, begonii sau orice plante dorești.

Folosește culori deschise pentru pereți

Pentru ca dormitorul tău să fie confortabil, e important să alegi culori potrivite pentru vopsirea pereților. Nuanțele pastelate ajută la crearea unei atmosfere mai luminoase și aerisite, în timp ce culorile mai întunecate dau impresia că dormitorul este unul de mici dimensiuni.

Dacă preferi culorile deschise, violetul și azuriul sunt o alegere perfectă. De asemenea, dacă optezi pentru tonurile mai închise, verdele poate transforma dormitorul într-un spațiu confortabil.

Alege cu atenție corpurile de iluminat

Că să te poți odihni bine în dormitor, trebuie să folosești cât mai puține surse de iluminarea artificială. Alege o veioză pentru noptieră și nu uita de lumina centrală. Becurile de 15 wați sunt ideale pentru a crea un spațiu confortabil și relaxant. 

Dacă vei aplica și tu aceste sfaturi simple, te vei asigura că dormitorul devine cea mai confortabilă cameră din locuință. Nu îl aglomera cu piese de mobilier inutile și nu uita să incluzi florile în decor. În amenajarea unui dormitor de vis, te poți inspira de pe motorul de căutare https://favi.ro/

sursa foto: https://pixabay.com/photos/bed-bedroom-carpet-curtains-1839183/Lasă un răspuns

Site creat de