Social & Cultura

Cum să plantezi semințe de flori în grădina ta – sfaturi și recomandări

cum plantezi seminte de flori

Amenajarea unei grădini de flori frumoase și colorate este o experiență cu adevărat plină de satisfacții. Florile adaugă culoare, frumusețe și mirosuri proaspete unei curți sau unui peisaj altfel monoton. Alegerea semințelor de flori potrivite pentru grădina dvs. de flori este extrem de importantă pentru succesul general al grădinii. Asigurați-vă că știți ce să căutați și ce să plantați, precum și care sunt perioadele de plantare principale pentru regiunea și clima dumneavoastră.

Indiferent dacă plantați flori anuale sau flori perene în grădină, trebuie să vă asigurați că plantați semințele în mod corespunzător și că aveți grijă de plantele tinere pe măsură ce cresc.

Florile anualele sunt cele mai comune tipuri de flori care cresc în grădinile celor mai mulți oameni. Aceste flori frumoase se numesc anuale pentru că exact asta fac: cresc o dată pe an. Dacă alegeți să plantați flori anuale, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să decideți ce specii cresc cel mai bine în climatul dumneavoastră. Cârciumăresele, micșunelele și petuniile se descurcă bine în aproape orice mediu.

Țineți cont de faptul că puteți alege diferite tipuri de semințe anuale pentru fiecare anotimp în schimbare. Anumite flori cresc mai bine la temperaturi diferite. Poți alege să plantezi panseluțe când vremea este mai rece, iar apoi să treci la petunii odată ce temperaturile devin mai ridicate. Acest lucru vă asigură că veți avea o grădină plină și colorată în mod constant.

Aveți răbdare cu florile perene. Spre deosebire de cele anuale, semințelor perene le ia mai mult timp să germineze. Nu transferați răsadurile până când nu produc frunze adevărate (atunci când un lăstar iese dintr-o sămânță, primele frunze care apar se numesc cotiledoane, iar frunzele adevărate se dezvoltă mai târziu). Este posibil ca florile perene să nu crească prea mult în primul an. Veți vedea mai multă creștere în al doilea an și în anii următori.

Plantați semințele într-un sol umed și bogat în nutrienți. Unele flori cresc cel mai bine dacă plantarea semințelor este începută în interior, în ghiveci, precum panseluțele sau petuniile. Plantați semințele de flori chiar sub suprafața solului, la o adâncime de aproximativ două sau trei ori mai mare decât lățimea semințelor. Păstrați solul umed pe parcursul a trei până la cinci săptămâni. Puteți accelera procesul de germinare acoperind plantele cu o folie de plastic transparentă după ce le pulverizați pentru a crea un efect de seră. Odată ce semințele încep să încolțească, transplantați cu grijă răsadurile în grădina dvs. exterioară.

Asigurați-vă că răsadurile dvs. primesc suficientă lumină. Răsadurile și plantele au nevoie de lumină pentru a crește. De aceea, luminile de creștere sunt un instrument util pentru germinarea semințelor dacă nu locuiți într-o zonă însorită. Plantele perene, în special, au nevoie de mai mult timp pentru a germina și a crește, așa că este important ca acestea să fie luminate timp de 15-16 ore pe zi. Dacă locuiți într-o zonă cu multă lumină solară, puteți lăsa răsadurile în germinare pe un pervaz sau lângă o fereastră. Atunci când plantați sau transplantați semințe, cercetați varietatea de flori pentru a vă asigura că le plantați într-un pat de grădină care primește tipul potrivit de lumină solară.

Dacă nu știi de unde să achiziționezi seminte flori, îți recomandăm ogorul.ro. Ai la dispoziție o mulțime de sortimente care îți vor face grădina să vibreze: albastrele, alonza rosu, amestec pentru jardiniere, banutei, begonie, caldarusa, ciubotica cucului, clopotei, esoltia, floarea miresei, floarea pasiunii, garoafe si garofite, gazani, gherghine, imortele, impatiens, lobelia curgatoare, micsunele, nu-mă-uita, ochiul boului, pansele, papalau peren, petunii, sangele voinicului, zorele.

Alegerea semințelor de flori potrivite pentru grădina dvs. de flori poate face o mare diferență. Faceți cumpărături, alegeți câteva culori frumoase și, cel mai important, distrați-vă amenajând grădina perfectă!

Fresh flowers photo created by yingyang – www.freepik.comLasă un răspuns

Site creat de