Din Zona

Cum sa procedam in cazul unei inmormantari?

Cum sa procedam in cazul unei inmormantari

Aceste evenimente tragice sunt cutremuratoare pentru majoritatea oamenilor. Cu toate ca in trecut, familia celui plecat dintre noi putea face apel la comunitate pentru ajutor, astazi acest lucru este mult mai putin intalnit.

Grijile, orele lungi petrecute la serviciu precum si birocratia greoaie, care face uz de legi ce se schimba de la an la an ne pot rapi din timpul pe care ar trebui sa-l petrecem alaturi de cei dragi in aceste momente de durere profunda.

Cu toate acestea, exista astazi multe firme de servicii funerare NON-STOP care pot prelua din aceasta greutate care atarna pe umerii nostri. Poti lasa in grija acestora eforturile, fuga dupa acte si planificarea inmormantarii, pentru ca tu sa te ocupi de lucrurile care conteaza cu adevarat.

Chiar daca la prima vedere costurile pe care le presupune apelul la o firma de servicii funerare pare mai ridicat decat ar fi daca am organiza singuri inmormantarea, acest aspect este de domeniul trecutului. O firma de servicii funerare se va ocupa cu promptitudine si profesionalism de toate detaliile acestui tragic eveniment.

De altfel, exista multe aspecte legale ce tin de organizarea unei inmormantari, de la constatarea decesului de catre un cadru medical autorizat, pana la obtinerea documentelor necesare si a avizelor de la SANEPID si Procuratura. O firma de servicii funerare se va ocupa si de cazurile speciale, precum survenirea decesului in alta tara, pentru care trebuie intocmite acte de repatriere sau expatriere, dupa caz.

Una dintre cele mai delicate operatiuni premergatoare unei inmormantari este imbalsamarea, toaletarea si asezarea in sicriu a persoanei trecute in nefiinta. Aceasta este o etapa foarte delicata, care ii poate pune la grea incercare pe cei apropiati persoanei decedate. De aceea recomandam sa optati pentru serviciile unei firme de servicii funerare NON-STOP, care va trata totul cu profesionalism si empatie, avand experienta dovedita in domeniu.

Dupa conducerea pe ultimul drum a celui plecat dintre noi, se tine de regula o pomana. Firma de servicii funerare va organiza din timp acest lucru, impreuna cu familia defunctului, punand la dispozitie un meniu de parastas, de dulce sau de post. Mai mult, se va tine cont de traditii si obiceiuri, precum prezenta obiectelor si accesoriilor precum coroanele de flori, jerbele, batistele si lumanarile etc.

De aceea, unul din avantajele cele mai mari pe care le aduce o firma de servicii funerare NON-STOP este eliberarea de sub povara stresului. Sa organizati un eveniment intr-o limita atat de scurta de timp este o sarcina cu adevarat grea.

Este mult mai important ca in aceste momente de cumpana sa petreceti timp alaturi de cei dragi si sa va luati ramas bun in pace si tihna de la cel plecat dintre noi. O firma de servicii funerare se va ocupa de goana dupa acte pe la diverse ghisee aglomerate, precum si de toate cele necesare pentru a-i cinsti memoria celui trecut in nefiinta. Apeland la o firma specializata va asigurati ca faceti alegerea buna, lasand aceste lucruri pe mana unor profesionisti de incredere, respectand in acelasi timp prevederile legale dar si obiceiurile traditionale.Lasă un răspuns

Site creat de