De Vazut, Important

Cum să rămâi concentrat în 6 pași simpli

Cum să rămâi concentrat în 6 pași simpli

Te simți tot timpul agitat, stresat, pe grabă, parcă nu ai timp de nimic?

A venit timpul să te calmezi și să iei o gură adâncă de aer. Cu toții ne împiedicăm de faptul că ne distrage orice atunci când avem ceva de lucrat.

Vă propun câteva metode cu ajutorul cărora studenţii pot să rămână atenţi la învăţat sau cu ajutorul cărora angajaţii îşi pot duce la capăt sarcinile.

Lasă-ți telefonul în altă cameră

Cu toții știm că tehnologia ne distrage de la orice avem de făcut și parcă mai mereu „am mai sta 5 minute pe Instagram”. Încearcă să stai departe de telefon atunci când te pui să înveți sau să lucrezi. Lasă-l într-o altă cameră, pune-l pe silențios și oprește-ți Internetul. În acest mod nu vei auzi notificările, nu-l vei avea prin preajmă și vei uita pentru un timp de telefon, astfel concentrându-ți atenția asupra muncii sau învățatului.

Fă-ți o listă cu ce ai de făcut

De cele mai multe ori nu ținem evidența lucrurilor pe care trebuie să le facem și așa nu ne dăm seama cât de multe se adună. Când ai foarte multe pe cap începi să te stresezi și nu te mai poți concentra asupra unui singur lucru pentru că te gândești la toate celelalte. Fă-ți o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut și cu deadline-ul lor pentru a nu intra în panică pe ultima sută de metri. Astfel le vei putea face într-o ordine stabilită de tine și fără să se adune foarte multe, stresându-te.

Lucrează în natură

Natura este cel mai relaxant mediu pentru a-ți petrece timp, pentru a lucra sau pentru a te distra. Amenajează-ți un spațiu de lucru și studiu în curte sau în balcon. Aerul curat te încarcă într-un mod pozitiv și îți dă energia de care ai nevoie pentru a pune în practică lucrurile pe care le ai de făcut. Un spațiu închis te face să-ți pierzi motivația, te distrage de la învățat sau lucrat și nu mai ai chef de făcut nimic. Chiar dacă afară se întâmplă multe, aerul proaspăt te face să te simți frash și să te axezi pe ceea ce trebuie.

„Cine se scoală de dimineață, departe ajunge”

Dimineața te simți somnoros și parcă ai vrea să mai dormi, dar este cel mai potrivit moment al zilei pentru a învăța sau lucra. Pune-ți la punct o rutină care să te ajute să te trezești dimineața și să te poți apuca atunci de treburile pe care trebuie să le faci. Dacă te trezești târziu, vei fi moleșit toată ziua li fără chef de lucru, iar în a doua parte a zilei deja îți dispare concentrarea și nu vei mai fi în stare să faci nimic. Dimineața te simți revigorat și plin de energie dacă ți-ai îndeplinit programul normal de somn.

Pauzele sunt cheia succeselor

Lucratul sau învățatul excesiv te obosește atât psihic, cât și ochii ți-i face să ți-i simți greoi și obosiți. Această oboseală nu este benefică nici sătății și nici nu te menține concentrat asupra muncii. Ia-ți pauze de apă, de țigară, de o gustare sau pur și simplu de relaxare a ochilor. Privește în depărtare câteva minute pentru limpezirea minții. Apoi revino la ce ai de făcut cu forțe proaspete. Nu abuzați de pauze, dar nici de lucrat!

Muzica, instrument bun pentru studiu

Multe persoane folosesc muzica pentru relaxare și menținere a concentrării în timpul învățatului sau când lucrezi la ceva anume, la birou, de exemplu. O muzică liniștită, cu ambianță sonoră plăcută și relaxantă din punct de vedere al auzului te poate face să te concentrezi mai bine asupra lucrurilor pe care ești nevoit să le faci. De obicei este recomandat acel tip de muzică cu instrumente cu vibrație înaltă. Harpa, pianul, flautul sunt printre acele instrumente ce ne limpezesc gândurile și ne relaxează în timp ce stăm concentrați pe învățat.Lasă un răspuns

Site creat de