Social & Cultura

Cum să-ți construiești o garderobă care să te reprezinte – sfaturi practice

Cum să-ți construiești o garderobă care să te reprezinte – sfaturi practice

Stilul nu este ceva ușor de realizat pentru nimeni. Chiar dacă unele persoane dau dovadă de o anumită dezinvoltură în alegerea hainelor, este nevoie de puțin efort pentru a construi un stil vestimentar personal.

Să te decizi cine ești și care sunt hainele pe care vrei să te porți, poate fi o acțiune destul de intimidantă. Dar nu te lăsa descurajată, poți încerca un stil o perioadă, iar dacă simți că trebuie să schimbi ceva, te poți răzgândi oricând. Cu ajutorul magazinelor online, cum este și B-mall.ro, ai la dispoziție o mulțime de variante din care să alegi și care te pot ajuta să-ți construiești o garderobă care să te reprezinte. Dacă ești la început de drum, nu căuta prea departe. Este de ajuns să respecți câteva reguli simple și vei vedea că totul devine mult mai simplu. 

  1. Va trebui să îți construiești o garderobă de bază, care va conține elementele importante pentru stilul tău personal. Aceste articole sunt, de obicei niște investiții puțin mai mari, deoarece sunt și niște piese ”statement” care te vor face să fii recunoscută. De asemenea, vor adăuga greutate ținutei tale, chiar dacă restul elementelor sunt din categoria celor mai accesibile sau care vor fi schimbate foarte des, în funcție de sezon și de tendințe. Elementele de bază vor fi un punct de plecare perfect. 
  2. Încearcă mereu lucruri noi. Având deja câteva elemente de bază în garderobă, te poți juca cu restul hainelor necesare pentru a-ți completa ținuta. Dacă ești genul care se învârte între aceleași cateva haine comode, s-ar putea să găsești puțin înfricoșătoare orice schimbare de aspect. Te vei simți nervoasă fără să știi de ce, dar asta nu va dura mult. Chiar dacă ținutele noi pe care le adopți sunt în afara normelor cu care ști obișnuită, această nesiguranță a ta este absolut normală. 
  3. Stilul ar trebui să te facă să te simți bine cu tine, așa că nu trebuie să exagerezi. Este recomandat să-ți depășești zona de confort dar încearcă să îți dai seama cum arăți din exterior. Dacă îți place ceea ce afli, atunci dă-ți libertatea de a încerca. 
  4. Ignoră tendințele. Scopul este să creezi un stil personal, nu să fii neapărat la modă. Chiar dacă modă și stil îți spun același lucru, să știi că te înșeli. Multe femei fac aceeași greșeală, de crede cp stilul este superficial și materialist din cauza presiunii de a fi la modă. De fpat, stilul personal înseamnă crearea unui aspect și a unei identități de zi cu zi, care să te reprezinte. Este ceva care poate dura ani până să apară alte îmbunătățiri odată cu maturizarea personală. Moda, în schimb, este ceva trecător, care durează maxim un sezon și care este impusă de marii jucători din industrie. 
  5. Fiecare articol din garderoba ta trebuie să reprezinte cine ești și ar trebui să fie destul de versatil astfel încât să-l poți adapta pentru diversele evenimente la care mergi. Făcând diverse combinații între elementele de bază și adăugând doar ce este important pentru a construi un look extraordinar, vei putea să te remarci de fiecare dată, fără să faci cheltuieli extravagante. 
  6. Caută inspirație în jurul tău. Începe cu prietenii și familia unde cu siguranță poți găsi persoane al căror stil îl admiri. Citește reviste și caută site-uri dedicate acestui subiect, unde vei vedea cum se îmbracă vedetele care sunt adevărate ”icon”-uri. Vei găsi destule referințe la tinutele casual, începând cu rochii, jeansi ori sacouri, până la cămăși, jambiere sau gulere aplicabile. Află totul despre stilurile clasice adoptă ideile care îți plac cel mai mult. În final alcătuiește un mix din toate acestea și vei avea un stil personal care să te reprezinte. 

 Lasă un răspuns

Site creat de