Social & Cultura

Cum să-ți crești productivitatea la serviciu: 3 metode eficiente

Cum să-ți crești productivitatea la serviciu: 3 metode eficiente

Creșterea productivității la locul de muncă este una dintre principalele provocări ale oricărui angajat al zilelor noastre, în contextul unei piețe a muncii tot mai competitive. Din fericire, există soluții simple, la îndemâna oricui, ce te pot ajuta să devii un profesionist mai bun.

Angajații din toată lumea, cei care vor să evolueze și să fie avansați sau care vor să învețe mai multe lucruri, încearcă să-și crească productivitatea. Vor să devină mai eficienți, mai utili, să aducă din ce în ce mai multă valoare companiei în care lucrează.

Uneori, acest lucru nu poate fi realizat fără mici ajutoare din exterior, pentru că există situații în care și cei mai buni profesioniști au nevoie de anumite artificii, pentru a-și pune în valoare calitățile și competențele pe care le au.

Astfel stând lucrurile, iată 3 metode eficiente prin care poți reuși să devii un angajat mai productiv, fără să-ți schimbi foarte mult obiceiurile sau stilul de viață:

1. Investește în gadgeturi care îți simplifică munca

Orice profesionist al zilelor noastre, mai ales dacă lucrează în birou și are un job foarte solicitant, cu multe sarcini de îndeplinit, are nevoie de aparatură care să-i simplifice munca de zi cu zi. 

Din fericire, tehnologia zilelor noastre ne ajută foarte mult în acest sens. Datorită evoluției din zona tech, oamenii au la îndemână reale ajutoare, în gadget-uri.

Astfel de dispozitive se pot dovedi a fi niște adevărați aliați în muncă, mai ales când avem întâlniri, ședințe sau suntem mereu pe fugă, iar telefonul nu este întotdeauna la îndemână. În cazul în care ești interesat de un astfel de ajutor, poți vedea aici o gamă variată de smartwatch-uri, de la Lerato.ro. Avem ceasuri inteligente care ne arată mesajele pe care le primim, cine ne sună sau chiar funcții vitale, precum pulsul inimii sau temperatura corporală.

2. Nu neglija pauzele

Este o teorie greșită aceea că oamenii productivi muncesc continuu. Din contră. Pentru a fi productiv, deci pentru a da tot ceea ce ai mai bun, ai nevoie ca mintea ta să se bucure și ea de anumite momente de pauză, de relaxare.

Creierul uman nu este proiectat pentru a munci la foc continuu, pentru că, în acest mod, singura consecință pe termen lung nu este productivitatea, ci sindromul de burnout. Prin urmare, psihologii recomandă pauze periodice din muncă. La câteva ore, deconectează-te, mergi să bei un pahar de apă, fă puțină mișcare, privește pe geam un peisaj frumos sau ascultă puțină muzică.

Astfel, îți vei reorganiza forțele creatoare și concentrarea și vei fi capabil să îți duci la bun sfârșit sarcinile de peste zi, fără să te simți epuizat și lipsit de inspirație sau de motivație.

3. Sărbătorește orice succes, chiar dacă este foarte mic

Productivitatea este în strânsă legătură cu motivația. O persoană care nu mai simte că are motive să dea un randament bun, va înceta să mai performeze. Prin urmare, asigură-te că-ți menții motivația la cele mai înalte cote. Cum poți realiza acest lucru? Nu se poate mai simplu! Recompensează-te la fiecare pas al carierei tale. 

Orice mică reușită, orice succes, chiar dacă aparent este neînsemnat, trebuie să fie sărbătorit. Poți, de exemplu, să-ți faci un obicei din a invita persoanele dragi la restaurant, atunci când trăiești un astfel de moment. Astfel, vei fi mereu motivat să retrăiești clipe de acest tip din ce în ce mai des și vei dori ca motivele sărbătoririi tale să fie din ce în ce mai mari și mai glorioase, ceea ce te va ajuta pe drumul tău de a fi din ce în ce mai bun în meseria ta.

În concluzie, nu e dificil să îți îmbunătățești performanțele. Poți realiza foarte ușor acest lucru, doar aplicând mici tehnici care te vor ajuta să evoluezi, dacă ești perseverent și ai încredere în potențialul tău de evoluție.

Sursă foto: pexels.com



Lasă un răspuns

Site creat de