Social & Cultura

Cum să-ți faci o grădină de lux în trei pași simpli

Cum să-ți faci o grădină de lux în trei pași simpli

Grădina casei tale este un spațiu personal foarte important. Aici te relaxezi în weekenduri sau după o zi grea la muncă și tot aici îți vei petrece o bună parte din timp alături de familie sau de prieteni. Verdeață, aer curat, liniște și companie de calitate. Ce îți poți dori mai mult? Mai mult lux? Atunci, pentru a reuși să transformi terasa într-un loc de vis, mai este ceva de muncă. O redecorare a ei necesită un plan bine pus la punct. Trebuie să te hotărăști ce tipuri de plante se potrivesc sau, spre exemplu, ce animale sălbatice ți-ai dori să atragi. Dar nu-i așa că s-ar potrivi și un mic iaz sau chiar o piscină? E posibil să construiești așa ceva? Ai destul loc? Întrebări, întrebări…

Iată, în continuare, câteva idei care te vor ajuta să-ți construiești o grădină de lux:

  1. Plantele

De obicei, designul unei grădini de lux nu implică pe prea multe flori, dar va trebui să selectezi câteva, cu scopul de a da impresia unei organizări riguroase. Plantele agățătoare sau exotice sunt necesare pentru înfrumusețarea împrejurimilor.

Înainte de toate, este necesar ca acestea să se poată adapta climei din România. Arţarii japonezi, stejarii pitici și palmierii pot fi o soluție bună pentru ca grădina ta să arate ca desprinsă dintr-un peisaj exortic. 

Iedera este și ea foarte spectaculoasă. Ea  poate rezista la temperaturi scăzute, lucru foarte important, având în vedere faptul că iernile pot fi geroase. Pe lângă design-ul excepțional pe care îl oferă, crearea unui ambient natural, cu verdeață și pomi, are numeroase avantaje asupra sănătății tale – îmbunătățește calitatea aerului, contribuie la reducerea stresului și nu numai.

  1. Mobilierul

Mobilierul pentru terasă sau grădină trebuie ales cu mare grijă, având în vedere luxul pe care îl pretinzi. Nu uita că îți vei petrece o mare parte din timpul liber afară, așa că trebuie să fie și confortabil, dar și spectaculos. Designul minimalist atinge ambele puncte, dar un mobilier modern pentru casa și grădina ta poate înseamna chiar mai mult decât atât.

Concret, care sunt lucrurile de care ai nevoie? Fă un exercițiu de imaginație! O canapea cu minimum două locuri? Da. Fotolii? Cel puțin două. Ba, chiar mai multe, în cazul în care prietenii tăi te vor vizita. Măsuță? Cu siguranță. Una mai măricică pentru gustări, cafele și alte băuturi. Și câteva mai mici, răspândite în jur, pentru plante ornamentale, spre exemplu.

Nu uita de husele impermeabile, care te vor ajuta să întreții întreg mobilierul.

  1. Pergola

Pentru zilele foarte calde, pergola este cea mai bună modalitate de a te apăra de soare. De altfel, este minunată și în zilele ploioase.

Există multe tipuri de pergole, de la cele metalice până la cele din lemn. Dar cele luxoase, pe care ți le dorești, sunt susținute de coloane de marmură. Evident, este bine să obții părerea unui arhitect pentru a decide care este materialul de care ai nevoie.

În ceea ce privește acoperișul noii structuri, ai o mulțime de opțiuni. În primul rând, trebuie să hotărăști dacă va fi deschis sau închis. O construcție deschisă din lemn poate fi acoperită cu o țesătură cu imprimeuri. Și nu uita să o faci retractabilă, pentru a putea să te bucuri și de soare!

În concluzie, există foarte multe soluții pentru a-ți transforma grădina într-un spațiu de lux. Alege cu mare atenție toate accesoriile, astfel încât să se îmbine perfect în peisaj!

sursa foto: shutterstock.comLasă un răspuns

Site creat de