Social & Cultura

Cum să-ți personalizezi singur locuința? Top 3 lucruri pe care le poți face pentru a schimba atmosfera din casă

Cum să-ți personalizezi singur locuința

Locuința ta este locul în care trebuie să te simți cel mai în siguranță și protejat. Pentru a crea această atmosferă liniștită de „acasă”, este nevoie să aduci anumite schimbări din când în când pentru ca locuința ta să țină pasul cu schimbările care au loc în viața ta personală. În acest mod, vei putea să redefinești constant acest spațiu pentru a-l face să te reprezinte cu adevărat. În rândurile ce urmează o să discutăm despre câteva elemente care te vor ajuta să obții rezultatul dorit fără ajutorul unui specialist.

Iată 3 sfaturi pentru a-ți redecora singur casa:

1.      Schimbă perdelele și covoarele

Perdelele și covoarele sunt elemente ce pot avea un mare impact asupra energiei dintr-o cameră, așa că dacă vrei să faci o schimbare majoră începe cu ele. Alege perdele în culori și texturi care reflectă personalitatea ta și care se potrivesc cu designul general al camerei. De asemenea, poți opta pentru covoare cu modele sau culori vibrante, care adaugă căldură și creează o atmosferă cozy. Acum ai ocazia să experimentezi cu patternurile și să faci combinații îndrăznețe dacă simți că te reprezintă. Dacă ești o persoană mai liniștită și îți dorești un look simplu și clasic, optează pentru culori pastelate și accente minimaliste. Reține că aceste schimbări simple pot transforma instantaneu aspectul și atmosfera dintr-o anumită cameră.

2.      Personalizează obiectele de mobilier

Mobila este un alt element important în designul interior, iar personalizarea ei poate reîmprospăta aerul din locuința ta.  Poți încerca să vopsești sau să restaurezi piese de mobilier vechi pentru a le reda o nouă viață într-un mod creativ, care te reprezintă. Spre exemplu, poți picta sticla de pe măsuța de cafea, alegând culorile pe care ți le dorești din gama de vopsele pentru sticlă de pe feyro.ro și vei obține o piesă de mobilier impresionantă care va atrage atenția tuturor.  De asemenea, poți adăuga accesorii, cum ar fi mânere deosebite pentru sertare sau perne decorative, pentru a scoate în evidență anumite colțuri din casă care îți plac mult.

3.      Adaugă piese decorative deosebite

Obiectele decorative bine alese îți pot transforma orice cameră plictisitoare și simplă într-un loc cu totul deosebit. Acum ai ocazia să alegi de la tablouri, sculpturi sau obiecte de artă care reflectă interesele și pasiunile tale până la fotografii de familie sau chiar picturi pe pereți realizate de cineva drag. Poți opta pentru a cumpăra astfel de piese de la magazinele de antichități, piețe sau târguri, sau ai putea chiar să le confecționezi chiar tu împreună cu ceilalți membri ai familiei. O astfel de colecție de obiecte mici, dar semnificative, poate schimba cu ușurință atmosfera dintr-o cameră și poate aduce o notă de originalitate și bun gust.

Acestea fiind spuse, dacă nu te mai regăsești în interiorul locuinței tale, cu siguranță este timpul pentru o schimbare. Poți alege să schimbi draperiile și covoarele, să restaurezi vechile piese de mobilier sau să adaugi decorațiuni deosebite. Fă orice schimbare simți că e nevoie până când te simți cu adevărat acasă.

Sursă foto: pexels.comLasă un răspuns

Site creat de