Social & Cultura

Cum sa-ti transporti marfa in afara tarii avand costuri minime

Cum sa-ti transporti marfa in afara tarii avand costuri minime

Pentru companiile care se ocupa cu importul/exportul marfurilor de diferite tipuri, costurile alocate transportului reprezinta o problema principala cu care se confrunta in mod constant. Intrucat succesul afacerii depinde in mod direct de cat de bine si rapid poate fi efectuat tranzitul, este important ca aceste companii sa investeasca in imbunatatirea serviciilor de transport pentru a obtine un timp cat mai scurt pentru fiecare comanda in parte. Citeste mai departe pentru a afla cateva metode prin care iti poti transporta marfa inauntrul si in afara granitelor intr-un mod cat mai rapid pentru un buget optim.

Iata cum sa-ti asiguri transportul de marfa in afara tarii pentru un cost minim

  • In primul rand, indiferent daca e vorba de import sau export, poti apela la serviciile de transport ale companiei cu care colaborezi pentru a obtine un cost mai scazut. Spre exemplu, in cazul in care vei avea nevoie de un anumit material in mod constant, poti incepe o colaborare cu o companie care se ocupa cu producerea acelui material pentru a minimiza atat costurile de cumparare, cat si cele de transport. Astfel, acel producator va obtine pozitia de furnizor principal in afacerea ta, iar tu vei obtine o oferta la un pret mai avantajos. Cu cat vei comanda o cantitate mai mare de la acest colaborator, cu atat vei fi mai putin dependent de alti producatori si vei economisi capital pe termen lung, poate vei putea chiar ocoli criza soferilor de TIR. Bineinteles, acest lucru se poate intampla si in celalalt sens (in cazul in care tu esti intr-o pozitie inferioara in lantul de furnizare, adica in pozitia de vanzator), aceste relatii fiind comune in special in companiile care au nevoie de mai multe materiale pentru a-si alimenta propria linie de productie.
  • In al doilea rand, exista posibilitatea de a apela la o companie terta care sa se ocupe cu transportul de marfa din cadrul firmei. Astfel, un serviciu care sa-ti ofere mijloace de transport aerian sigure precum cele de la Topexpert.ro poate fi indicat in special in cazul in care ai nevoie de comenzi rapide si la costuri avantajoase. Daca firma ta are nevoie de viteza in mod special pentru a vinde/cumpara marfa, aceasta optiune este cea mai potrivita.

In final, cel mai important este sa identifici care este scopul principal al firmei tale. In cazul in care compania ta are nevoie de un transport cat mai rapid pentru a putea genera profit, atunci orientarea catre o firma terta specializata in acest sens este cea mai buna alegere, insa daca pretul este cel mai important lucru, ar trebui sa cantaresti mai multe optiuni. In acest caz, afla care varianta este mai avantajoasa pe termen lung din punct de vedere al costului: fie platesti furnizorul/cumparatorul cu care colaborezi pentru transport, fie decizi sa asiguri tu transportul prin propria linie de transport sau cea oferita de o alta companie.

Sursa foto: Unsplash.comLasă un răspuns

Site creat de