IT

Cum să vă păstrați camera foto și video în condiții optime

Cum să vă păstrați camera foto și video în condiții optime

Acest ghid simplu și ușor de urmat vă va ajuta să vă păstrați GoPro-ul în stare ca nou, astfel încât să puteți continua să vă surprindeți cele mai incredibile momente.

Îngrijirea corespunzătoare a GoPro-ului îi va prelungi durata de viață a camerei și calitatea videoclipurilor pe care le filmați. Deși unii pași sunt previzibili, există câteva sfaturi excelente în acest ghid.

După fiecare excursie demnă de GoPro, camera dvs. va fi, fără îndoială, udă, murdară, plină de nisip etc. Primul pas este să scoateți pur și simplu camera din carcasă, având grijă să evitați bucățile considerabile de murdărie și nisip. Acestea pot provoca deteriorarea obiectivului și, practic, vă vor distruge acel GoPro.

Luați carcasa pe care tocmai ați scos-o și clătiți-o bine sub un robinet obișnuit. Încercați să evitați, dacă este posibil, apa dură sau apa sărată, deoarece acestea vor lăsa reziduuri pe carcasă. Aveți grijă să scoateți tot nisipul și pietrișul din colțuri.

Acum un mic truc. Pentru a evita așteptarea uscării carcasei sau riscul de a zgâria lentila cu cârpa (mai ales dacă există reziduuri de nisip), luați un uscător de păr.

După ce scuturați ușor carcasa pentru a scoate cea mai mare parte a apei, începeți să uscați carcasa cu ajutorul uscătorului, având grijă să nu încălziți prea mult carcasa. Pentru a face acest lucru, setați uscătorul la cea mai mică setare de căldură și păstrați o distanță rezonabilă între uscător și carcasă.

Odată ce carcasa este uscată în mod rezonabil, luați o cârpă de șters lentilele sau o cârpă pentru ecran de calculator pentru a șterge obiectivul camerei. Asigurați-vă că nu există nisip sau pietriș pe lentilă sau pe cârpă, deoarece acestea vor zgâria probabil lentila.

Ultimul pas este să pulverizați un strat ușor de spray pentru parbrizul mașinii pe obiectiv și pe exteriorul carcasei, având grijă să nu pulverizați interiorul. Ștergeți și uscați cu o cârpă pentru ecran/lentile.

De ce acest spray, vă întrebați? Acest strat ușor are două scopuri principale:

1. Dacă folosiți aparatul foto sub apă sau în ploaie, apa nu va face bule în fața obiectivului. Ea va curge pur și simplu pe carcasă, astfel încât nu vor apărea bule de apă în videoclip.

2. Va face ca orice murdărie, pietriș sau nisip să fie foarte ușor de curățat după următoarea dvs. aventură!

Trecând la camera în sine, folosiți o cârpă sau o cârpă umedă, delicată și fără scame pentru a șterge totul, cu excepția obiectivului. Pentru obiectiv, folosiți cârpa pentru obiectiv/ cârpa pentru ecranul calculatorului pentru a șterge cu grijă obiectivul.

Tehnica corectă pentru a face acest lucru este să începeți din mijlocul obiectivului și să ștergeți în cercuri mici, extinzându-vă încet dinspre centru până când ați acoperit întregul obiectiv. Dacă este necesar, umeziți cârpa cu o soluție de curățare a obiectivului de zoom înainte de a șterge.

Trecem la locul unde vă depozitați aparatul foto. Asigurați-vă că aveți o carcasă rezistentă, durabilă și, de preferință, rezistentă la apă pentru a vă depozita GoPro și accesoriile.

Acest lucru este cu mult superior lăsării echipamentului într-o grămadă sau aruncării în geantă, deoarece astfel se va evita zgârierea obiectivului, pierderea oricăror accesorii sau spargerea sau deteriorarea accidentală a echipamentului.

Ultimul pas este să vă asigurați că interiorul husei dvs. de depozitare este curat. Acest pas este adesea trecut cu vederea. Poate că ați lăsat geanta deschisă afară pentru o perioadă de timp într-o aventură anterioară și praful sau pietrișul s-a depus în geantă.

În primul rând, răsturnați-o cu susul în jos pentru a scoate toate bucățile de mărimea unui bolovan, apoi folosiți fie un mini-aspirator portabil, fie credinciosul dumneavoastră uscător de păr pentru a îndepărta particulele mai fine.

Sperăm ca acest ghid să vă ajute să creșteți durata de viață și de utilizare a GoPro-ului dumneavoastră. Acum puteți fi un pic mai lipsit de griji, știind că echipamentul dvs. este bine îngrijit. La urma urmei, scopul GoPro este să surprindeți cele mai incredibile momente fără a vă face griji că vă veți strica camera. Așadar, spor la aventură!Lasă un răspuns

Site creat de