De Vazut

Cum scapi de acarienii din clădirile de birouri?

Cum scapi de acarienii din clădirile de birouri?

Acarienii reprezintă una dintre principalele cauze pentru apariția și întreținerea unor episoade alergice. Dim păcate, multe persoane consideră că aceștia trăiesc doar în locuințe, mai exact în saltele. În realitate, acarienii sunt regăsiți în orice spațiu unde există canapele, paturi, mobilier tapițat și mochete sau covoare. De asemenea, se dezvoltă foarte bine în spații unde este umiditate crescută, de peste 50%.

Știai că alergenul produs de acarieni este responsabil de peste 90% de alergiile de care suferă populația? De cele mai multe ori, nimeni nu bănuiește că acarienii ar putea fi de vină pentru alergii. Alergia la acarieni este similar cu alergia la polen din punct de vedere al simptomelor și lăsată netratată poate produce simptome de astm. Din păcate, acarienii se regăsesc în număr foarte mare în spațiile necurățate la timp și neîntreținute. Spre exemplu, într-o canitate de praf cât o agrafă pentru hârtii se regăsesc nu mai puțin de 20000 de acarieni. Acum, gândește-te la o mocheta neaspirată și necurățată la timp sau la o canapea pe care nu mai știi când ai curățat-o și aspirat-o ultima dată. Spațiile neaspirate și necurățate temeinic reprezintă mediul perfect pentru acarieni.

Dacă angajații tăi și chiar și tu vă confruntați adesea cu dureri de cap, dacă vă ustură sau mănâncă nasul, dacă aveți ochii roșii și uscați și dacă strănutați destul de des, cel mai probabil aceste simptome sunt cauzate de acarienii ascunși în tapițerii. Mai ales dacă în birou există mochetă, cu siguranță aceasta este cauza principală.

O simplă aspirare, mai ales dacă nu este realizată cu un aspirator profesional, nu poate curăța toți acarienii. Aspiratoarele casnice sunt utile doar într-o casă în care cantitatea de praf nu este atât de mare și în care nu locuiesc câți angajați sunt într-un birou. Pentru mochetele din spațiile de birouri, este nevoie de aspiratoare profesionale și de soluții care să curețe mocheta în profunzime. În acest fel, vei scăpa de 99% din acarieni și simptomele vor dispărea.

Astfel, primul pas pentru a scăpa de acarieni este să contractezi o firma de curatenie. Specialiștii în curățenie vor ști exact cum să curețe toate suprafețele și au apartura necesară pentru a anihila acarienii. Este important să știi că în aspiratoarele cu sac, acarienii se înmulțesc și sunt reintroduși în mochetă ori de câte ori aspiri. De aceea, este nevoie ca la birouri să fie utilizate aspiratoare profesionale, care nu permit reintroducerea prafului și acarienilor în atmosferă.

După ce mocheta a fost aspirată și curățată în profunzime, vine și rândul canapelelor, fotoliilor, scaunelor cu tapițerie și oricăror altor piese de mobilier care au tapițerie și unde pot prolifera acarienii. Acestea sunt curățate în profunzime și nu doar vor arăta mai bine, ci vor fi și un mediu sigur, în care acarienii nu vor prolifera. Dacă există perdele sau draperii în birou, trebuie curățate la rândul lor.

Așadar, dacă te confrunți cu acarienii la locul de muncă, apelează cu încredere la serviciile firmei de curățenie NOVO CLASS.Lasă un răspuns

Site creat de