Social & Cultura

Cum se amenajează un balcon sau o logie într-un bloc?

Cum se amenajează un balcon sau o logie într-un bloc?

Fiecare proprietar de locuință care are balcon, logie sau terasă și-ar dori să dezvolte acest spațiu astfel încât să ofere un loc confortabil pentru relaxare. Totuși, aici apare și întrebarea: cum să amenajăm un balcon într-un bloc? Adesea dimensiunile sale reduse fac dificilă amenajarea lui, pornind de la un sistem de inchidere balcon și până la dotarea acestuia cu piesele de mobilier potrivite suprafeței disponibile.

Închiderea balconului are, de asemenea, un efect pozitiv asupra menținerii unui nivel constant de temperatură în locuințe, deoarece protejează împotriva pierderii de căldură, a intemperiilor și condițiilor meteo specifice sezonului rece. În plus, este o soluție ideală pentru persoanele care doresc să aibă flori pe balcon.

Închiderea balcoanelor cu geamuri (panouri) fără profile de îmbinare

Balcoanele moderne și elegante se potrivesc perfect cu tendințele arhitecturale actuale. Geamurile glisante fără profile perimetrale sunt ușor de utilizat și de curățat, iar structura durabilă este o excelentă barieră termică, fonică și chiar antiefracție.

Sistemele de închidere pentru balcon fără profile de îmbinare sunt soluții moderne bazate pe aluminiu și sticlă securizată. Sticla securizată este foarte rezistentă la condițiile meteorologice și, chiar dacă este spartă accidental, nu reprezintă o amenințare pentru proprietari sau trecători.

Sistemul pentru balcon fără profile permietrale permite amenajarea panourilor (ferestrelor) în așa fel încât să formeze suprafețe vitrate ample și uniforme. Cu toate acestea, în zilele calde și însorite, panourile de sticlă se pot glisa, facilitând astfel o aerisire completă a spațiului.

Închiderea balconului cu un sistem fără profile de îmbinare este foarte practică și estetică, deoarece are calitatea de a nu interfera cu arhitectura clădirii.

Idei pentru balcoanele mici

Chiar și un balcon mic sau o logie poate oferi un loc perfect pentru relaxare. Până și un astfel de spațiu poate fi echipat cu un set confortabil de mobilier de exterior.

Cum se mărește vizual un balcon tip logie?

O logie diferă de un balcon clasic prin faptul că nu iese dincolo de conturul clădirii. Are avantajele sale ce nu trebuie ignorate, cum ar fi: acoperișul său solid sau reducerea puterii rafalelor de vânt (dacă nu bate direct din față).

De asemenea, se poate închide cu ușurință prin utilizarea panourilor de sticlă ori termopan. Din păcate, la fel ca orice altă soluție, are și câteva dezavantaje, unul dintre cele mai mari fiind acela că este mai puțin luminată, motiv pentru care logia pare chiar și mai mică decât este în realitate.

O idee grozavă ar fi echiparea unei logii cu mobilier de balcon alb, gri deschis sau bej. Seturile în nuanțe mai întunecate (cenușii ori negre) nu vor funcționa în acest caz.

De asemenea, în amenajarea balconului de tip logie este bine să se aleagă piese de mobilier cu forme delicate. Când se alege o masă, dacă spațiul permite, cea mai bună este una de formă rotundă, nu pătrată sau dreptunghiulară. Într-o logie mică, o măsuță semirotundă pliabilă este o soluție viabilă.

Fotoliile suspendate sunt și ele o alegere interesantă și foarte modernă. Dacă se alege ideea de a amplasa una sau două banchete în loc de scaune, ideal ar fi ca acestea să aibă și spațiu de depozitare pentru economisirea de spațiu.

Idei pentru amenajarea unui balcon de 4 – 5 m.p.

Soluția cea mai frecvent aleasă este mobilierul modular care permite orice amenajare a elementelor individuale, oferind astfel posibilitatea unei adaptări perfecte la nevoile unei familii. Multitudinea de modele disponibile în cazul mobilierului modular de balcon și dimensiunile acestora îl fac aproape un mobilier personalizat!

Se pot alege și scaune pliabile în combinație cu o masă rotundă, care la rândul său se poate strânge și amplasa pe lângă perete.

Iluminatul nu trebuie deloc ignorat. Va aduce farmec. După ce trece Crăciunul și Revelionul, beculețele cu leduri vor fi perfecte pentru agățarea de balustrada balconului. La fel și felinarele și lampioanele cu baterii.

Decorațiunile sunt un element de neînlocuit în balcon. Pufurile confortabile, figurinele decorative sau chiar pozele puse pe pereți vor funcționa excelent și vor conferi un caracter intimamenajării din balcon.

Plantele aduc o atmosferă de neînlocuit unui balcon tradițional sau logii. În cazul unei logii, le putem suspenda de tavan sau le putem agăța pe o balustradă.

Pentru mai multe idei, intră pe www.rom-decor.ro chiar acum!

Photo by Artem Beliaikin from PexelsLasă un răspuns

Site creat de