Social & Cultura

Cum se pregătește laptele pentru bebeluși? ABC-ul preparării și depozitării alimentelor

Ce trebuie să știi despre formulele de lapte praf pentru sugari

Cum se pregătește corect formula de lapte praf Hipp? Cât poate rezista după pregătire? Care este cea mai bună temperatură a laptelui pentru un nou-născut? Acestea sunt întrebări pe care le pun adesea mamele. Și pe bună dreptate, deoarece pregătirea și depozitarea adecvată a laptelui sunt probleme cheie pentru alimentația corectă a unui bebeluș. Ce trebuie să știi despre asta?

Pregătește întotdeauna laptele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Aceasta este o garanție că masa primită va fi sigură pentru copil și va avea consistența și valoarea nutrițională potrivite. Este foarte important, printre altele, să dozezi corect , adică să păstrezi proporția numărului de linguri de pulbere la cantitatea de apă. Se întâmplă ca părinții, dorind ca bebelușul lor să se sature sau să bea mai mult, să schimbe această proporție. Acest lucru nu trebuie făcut, deoarece poate afecta sănătatea copilului.

Formula de lapte: cât de mult poate rezista după preparare?

Laptele trebuie administrat bebelușului imediat după pregătire. Nu reîncălzi și nu da lapte pe care bebelușul tău nu l-a terminat de băut. De asemenea, nu poți păstra laptele în căldură. În situațiile în care există un risc ridicat ca un copil mic să nu bea o masă completă, poți pregăti o porție mai mică și dacă se dovedește că copilul dorește să bea mai mult – faci repede o alta. Desigur, chiar înainte de servire, asigură-te întotdeauna că temperatura este potrivită pentru băut.

Multe mame pun, de asemenea, întrebări despre cât timp cutia de lapte deschis rămâne proaspăt. Conținutul ambalajului trebuie utilizat în termen de 3 săptămâni de la deschidere. Geanta din folie asigură o conservare optimă a prospețimii și a aromei. Păstrează laptele într-un loc uscat și răcoros (la temperatura camerei), departe de produsele cu miros intens și înțepător. Recipientul practic Hipp este perfect pentru depozitarea laptelui. De asemenea, vor funcționa și cutii de alimente uscate etanșe.

Temperatura laptelui pentru bebeluși – care este cea mai potrivită?

Nu uita să nu torni apă clocotită peste laptele praf – în acest mod sunt distruse culturile de vitamine valoroase și bacteriile lactice naturale. Deci, care este cea mai potrivită temperatură pentru laptele bebelușului tău?

Utilizează apă fiartă, a cărei temperatură este în jur de 40 ° C – 50 ° C. Laptele HiPP pentru bebeluși se dizolvă cel mai bine la această temperatură. Pentru a obține această temperatură optimă, pune vasul cu apă proaspăt fiartă timp de aproximativ câteva minute într-un vas mai mare umplut cu apă rece.

Cum poți afla ce temperatură a laptelui pentru nou-născutul tău este potrivită pentru bebelușul tău? Poți afla despre acest lucru făcând o încercare pe tine. Toarnă câteva picături de lapte pe încheietura mâinii. Dacă simți o căldură plăcută (dar nu fierbinte!), temperatura laptelui este corectă.

Poți pregăti laptele la cuptorul cu microunde?

Dacă urmezi instrucțiunile de pregătire de pe ambalaj, nu este necesar să încălzești laptele într-un cuptor cu microunde. O masă pregătită strict conform instrucțiunilor de pe etichetă este deja la temperatura potrivită pentru a fi servită copilului. Nu încălzi laptele într-un cuptor cu microunde, datorită faptului că ar trebui să fie dat unui copil proaspăt preparat din pudră, dar și pentru că este posibil să fie încălzit neuniform și cel mic s-ar putea arde.Lasă un răspuns

Site creat de