De Vazut, Important

Cum se vor schimba vieţile noastre în următorii 20 de ani – potrivit lui Dieter Zetsche, CEO Mercedes

Dieter Zetsche cluju.ro

Într-un interviu pe Linkedin, Dieter Zetsche, director Mercedes-Benz, vorbeşte despre industria de maşini azi şi în următorii 20 de ani.

De asemenea, acesta a făcut şi o serie de previziuni despre cum va arăta lumea în viitorul apropiat:

Software-ul va distruge industria tradiţională în 5-10 ani.

Deşi Uber e un soft, acum e cea mai mare companie de taxi-uri din lume. De asemenea, Airbnb este cea mai mare companie hotelieră, deşi nu deţine nicio proprietate.

UBER

În SUA, avocaţii nu mai au job-uri, soft-urile îţi dau sfaturi legale în câteva secunde, cu o acurateţe de 90%; versus 70% cât îţi dau oamenii. În viitorul care bate la uşă vor fi cu 90% mai puţini avocaţi.

Calculatoarele pun diagnosticul de cancer de 4 ori “mai” corect decât oamenii, iar Facebook are un soft de recunoaştere facială mai bun decât avem noi, nativ. Până în 2030, computerele vor fi superioare oamenilor.

Din 2020 încolo se va schimba complet industria de maşini şi copiii noştri vor chema maşina la scară prin aplicaţie. Maşina care va veni, desigur, singură, fără şofer. Nimeni nu va mai avea maşini-proprietate, deoarece toţi vom avea acces la ele.

phone 869669 1280

Vom avea nevoie de parcări doar pe 5% din suprafaţa pe care avem acum nevoie de ele. 90%-95% din parcări vor deveni parcuri de joacă.

1.2 mil. oameni mor în fiecare an în accidente de circulaţie. Rata accidentelor e acum de 1  / 100.000 km. Când vor fi maşini autonome pe toata suprafaţa Pământului, rata va fi de 1  / 10.000.000 km.

Companiile producătoare de maşini tradiţionale (cum sunt toate cele pe care le ştim astăzi) vor muri. Tesla, Google şi Apple vor revoluţiona industria. 

Dispar agenţiile imobiliare. Nimeni nu va mai cumpăra, toţi vor locui în chirie pentru că vor schimba mai des locurile de muncă.

Oraşele vor fi silenţioase pentru că vor fi maşini electrice. Mai curate şi mai uşor de locuit.

Anul trecut, instalaţiile de energie solară au fost active mai mult decât cele cu combustibili fosili.

O dată cu energia solară gratuită vine şi apa mai ieftină. Desalinizarea ei costă 2kWh 0.25 cenţi pe metru cub (medie preţ global).

Tricorder X va fi lansat anul acesta  (un mecanism digital similar celor din Star Trek). El analizează prin smartphone retina, mostra de sânge şi respiraţia. Astfel se vor face analizele. În câţiva ani o să dispară o parte însemnată a sistemului medical (recoltare şi interpretare analize). 54 de markeri vor da verdicte în diverse boli.

Imprimantele 3D de mare performanţă vor fi la 400-500% peste 10 ani. Deja se construiesc vile la imprimante 3D.

industrial 691378 1280

Imaginaţi-vă că la sfârşitul acestui an apar telefoane cu scanare 3D. Astfel că scanaţi picioarele şi în funcţie de asta vor exista soft-uri care vă scot încălţăminte la imprimanta 3D.

Dacă aveţi idei de business, nu le începeţi dacă nu funcţionează şi pe smartphone.

70-80% din job-urile actuale dispar în 20 de ani. Apar servicii noi.

Vom avea fermieri-roboţi la 100$-bucata. 

Până în 2020, vor exista aplicaţii care ne vor spune după grimase dacă minţim sau dacă vrem să păcălim.

Bictoin-ul poate să devină monedă internaţională.

Până în 2036 ar trebui să trăim în medie 100 de ani. În fiecare an, durata medie de viaţă creşte cu 3 luni.

În 2020, 70% din oameni vor avea smartphone, deci acces la educaţie de calitate. În Africa şi în Asia se vând deja telefoane cu 10$-bucata.

smartphone social media



Lasă un răspuns

Site creat de