Social & Cultura

Cum sporești siguranța unei clădiri: 4 sfaturi practice

Cum sporești siguranța unei clădiri: 4 sfaturi practice

Sănătatea și bunăstarea familiei sunt cele mai importante lucruri. De aceea, ca să creezi și să protejezi aceste lucruri, va trebui să iei mai multe măsuri pentru a crește nivelul de siguranță a unei clădiri, fie la casă, fie la bloc. Iată cele mai frecvent întâlnite metode:

Interfon 

De regulă, poarta automatizată reprezinta calea de acces spre garaj, în timp ce la poarta cea mică, destinată accesului persoanelor și care va fi folosită mai frecvent, poți instala un interfon cu yală electromagnetică. 

După acest lucru vei putea afla cu ușurință cine se află la poarta ta. Accesul din exterior va fi restricționat pentru că se va putea intra în curte doar pe baza cheii. 

Chiar și când locuiești la bloc, cea mai eficientă soluție pentru a spori securitatea este instalarea unui interfon pentru blocuri. Astfel, vei putea verifica identitatea persoanei aflate în fața scării înainte ca aceasta să aibă acces în incinta blocului. 

Este recomandat să oferi acces în bloc doar persoanelor pe care le cunoști. În zilele noastre, aproape fiecare bloc deține un interfon și acest lucru sporește nivelul de încredere și siguranță pe care îl au locatarii. 

Deschidere automatizată

Cel mai indicat sistem de deschidere a porților pentru cei care locuiesc la casă este cel cu deschidere automatizată. Odată cu instalarea acestuia, porțile tale vor fi deschise doar de către tine și de către cei dragi. 

Vei putea avea acces în curte printr-o simplă apăsare de buton, fie pe telecomandă sau pe telefonul mobil, iar posibilitatea unei deschideri frauduloase va fi limitată. Astfel te vei simți liniștit de fiecare dată când pleci de acasă.  

Pe lângă sentimentul de siguranță pe care ți-l va oferi acest sistem, vei avea și un nivel de confort sporit, fapt care te va face să nu regreți investiția realizată. 

Sistem de supraveghere video

În cazul în care dorești ca scara, holul și spațiile de depozitare ale blocului să fie protejate împotriva unor incidente nedorite sau unor persoane străine, poți instala un sistem de supraveghere video. 

Astfel, atunci când se va întâmpla un incident, vei putea vedea ușor și rapid ce s-a întâmplat. În plus, rezolvarea incidentului va fi mult mai rapidă. 

De asemenea, sistemele de supraveghere video aduc un plus de responsabilitate inclusiv locuitorilor blocului, care nu vor mai ceda impulsului de a lăsa hârtii sau ambalaje în lift sau în spațiile comune, din moment ce știu că există camere. 

Sistem de alarmă

Indiferent că stai la casă sau la bloc, instalarea unui sistem de alarmă este, de asemenea, o soluție eficientă care va spori gradul de siguranță al clădirii. Acesta îți va oferi protecția necesară și, în plus, te va feri de incendii sau inundații. 

Sistemul de alarmă este unul eficient chiar și atunci când nu te afli acasă. Vei fi protejat chiar și de la distanță, deoarece aceste sisteme sunt deseori conectate la serviciile unei firme de pază și protecție care poate interveni în doar câteva minute de la declanșarea alarmei. 

Siguranța unei clădiri se poate spori prin aceste metode, dar investiția în echipamente va fi una de luat în calcul încă de la început. 

Photo by Brandon Griggs on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de