Social & Cultura

Cum te asiguri ca ai mereu la dispozitie apa calda si curata in casa? Iata 3 metode eficiente

Cum te asiguri ca ai mereu la dispozitie apa calda si curata in casa

Accesul la apa potabila, calda si curata ar trebui sa fie un element de confort garantat pentru fiecare persoana in parte. Din pacate, problemele cu instalatiile de apa sunt din ce in ce mai frecvente din cauza faptului ca instalatiile sunt vechi si neintretinute de catre autoritati. Acest lucru cauzeaza multe probleme pentru familiile care au nevoie de apa atat pentru igiena, cat si pentru consum.

In ultimii ani, au aparut din ce in ce mai multe defectiuni la instalatiile care asigura alimentarea cu apa in blocuri si multe apartamente au fost nevoite sa stea fara apa calda sau potabila timp de cateva saptamani.

Iata ce trebuie sa faci pentru a avea acces constant la apa curata

Este obligatoriu sa te asiguri ca in casa ai mereu la dispozitie apa curata. Daca ai avut probleme cu furnizarea acesteia, este recomandat sa apelezi la cateva masuri si sa te echipezi corespunzator, astfel incat apa curata si calda sa fie in continuare disponibila, mai ales ca urmeaza sezonul rece.

Foloseste un filtru

Cel mai important este ca apa sa fie curata, astfel incat sa o poti folosi si pentru igiena, dar si pentru consum propriu. O mare problema care pune in pericol sanatatea multor oameni este faptul ca apa nu poate fi bauta din cauza diverselor bacterii. Poti cumpara apa plata imbutelita, dar acest lucru poate fi costisitor si daunator pentru sanatate.

Astfel, e important sa ai la dispozitie un filtru de apa care te ajuta la eliminarea bacteriilor si face ca apa de la chiuveta sa poata fi consumata de oricine din casa. In plus, un filtru de apa este usor de folosit si functioneaza rapid, iar apa potabila este disponibila oricand.

Echipeaza baia cu un boiler

Daca pe timp de vara preferai apa rece ca sa faci dus, tine cont de faptul ca se apropie toamna, iar temperaturile incep sa scada. Astfel, ai nevoie de apa calda, atat pentru confortul tau, cat si pentru sanatate. Orase mari, precum Bucurestiul, se confrunta cu probleme atunci cand vine vorba de apa calda din cauza avariilor tot mai dese la instalatiile publice. Cartiere intregi sunt nevoite sa stea fara apa calda saptamani intregi.

Pot evita astfel de situatii daca iti echipezi baia cu un boiler, astfel incat apa sa fie incalzita direct la tine casa, independent de sistemul public care o ofera.

Asigura mentenanta instalatiilor din casa

Un lucru pe care il poti controla direct este starea de functionare a instalatiilor din casa. Este recomandat sa faci diverse lucrari de mentenanta din cand si, daca este cazul, sa schimbi echipamentele care nu mai functioneaza. Pentru apa curata, poti folosi tevile pentru instalatii de la Nicometaltub, care sunt usor de montat si intretinut, facilitand circulatia apei in casa.

Prin urmare, asigura-te ca iti echipezi locuinta in asa fel incat problemele care apar la furnizarea apei sa nu te afecteze pe o perioada lunga.

sursa foto: envato.comLasă un răspuns

Site creat de