IT

Ecouri ale viitorului: cum tehnologia de recunoaștere vocală se poate plia nevoilor zilnice ale clujenilor

tehnologia de recunoaștere vocală

Într-un cotidian tot mai axat pe dezvoltarea unor tehnologii ajutătoare diverselor probleme și treburi casnice, inovativele telefoane mobile au devenit adevărate extensii ale personalității umane. Unul dintre aspectele cele mai puțin cunoscute este cea a softului de tip voice recognition, cel care are abilitatea de a recunoaște și decoda intensitatea și speech pattern-ul specific fiecărui glas. Iar exemple celebre precum Alexa și Siri reprezintă noi orizonturi ale dezvoltării unei relații virtuale centrate pe preocupările și visurile tale. 

Descoperă cele 4 avantaje ale activării modului de recunoaștere vocală a smartphone-ului: 

  1. „Speak and execute”

     Încă de la primele sale testări de perfomanță de pe telefoane, acest update creativ și unic a acaparat întreg internetul cu videoclipuri în care diferiți internauți își prezentau experiențele live cu asistenții virtuali. Un prim avantaj al activării acestei comenzi este conferit de familiaritatea pe care o vei putea dezvolta cu acești prieteni digitali: Siri, Alexa, Cortana, Bixby sau Google Assistant, fiind disponibili într-o varietate de limbi începând cu araba ori urdu. Totuși, ar trebui să ții cont de faptul că asemeni oricăror produse, și acestea au anumite limitări, dar și oportunități: spre exemplu, dacă goal-ul tău de început de An Nou este acela de a-ți perfecționa cât mai multe limbi sau dacă ai prieteni străini pe care dorești să îi inviți în vizită și să-i impresionezi cu niște replici în limba lor, atunci un telefon, precum cele disponibile în oferta celor de la Altex.ro, care rulează Google Assistant te va uimi: acesta are capacitatea de înțelege și conversa în peste 40 de limbi! 

  1. O navigare cât mai sigură în trafic

        Cu siguranță ai fost pus(ă) în poziția stresantă de încerca să îți utilizezi telefonul pentru a configura o destinație pe GPS în timpul condusului sau la semafor. Uită de acest impas și alege să îți pui siguranța pe primul loc, fără a-ți desprinde mâinile de pe volan, prin apelarea la un asistent vocal pregătit la orice oră să te ajute: îl poți ruga să îți trimită un mesaj, să sune un contact, să îți caute o locație și chiar să îți răspundă la niște nedumeriri legate de condițiile meteo și de punctul de sosire. 

  1. Un memento pentru întâlnirile importante din viața ta

       Un program bine definit este aliatul oricui, indiferent de sfera de activitate. Astfel, mulțumită avansului tehnologic, poți să îți rogi asistentul virtual să marcheze o dată în calendar pentru acel business meeting de neratat, să te atenționeze atunci când ești în punctul de a depăși un deadline și să îți memoreze timpul acordat începerii și finalizării unui proiect în scopul dezvoltării unei rutine de research. 

       4.    DJ-ul preferat al petrecerilor 

        Probabil ești familiarizat(ă) cu acel meme cu „Alexa play x”. Așa cum orice poveste are un sâmbure de adevăr, și acest fapt este practicabil: indiferent de voice assistant-ul telefonului tău, îți poți asculta melodiile preferate în tihna propriului cămin sau la petreceri alături de prieteni. Nu este nevoie decât să îl rogi pe asistentul virtual să îți pună cântecul dorit și să te bucuri în continuare de atmosferă!

      În concluzie, tehnologia de recunoaștere vocală reprezintă un avans semnificativ pentru consumatorii de tehnologie și producătorii de telefoane mobile datorită unor funcții inteligente indispensabile precum asistarea în trafic, reamintirea unor deadline-uri urgente de la locul de muncă, disponibilitatea purtării unui dialog în limba natală a utilizatorului etc. Acordă o șansă Alexei, Siri sau Bixby și bucură-te de acest colaborator loial! 

Image by drobotdean on FreepikLasă un răspuns

Site creat de