Social & Cultura

Cum transformi livingul într-un loc de odihnă pentru oaspeți?

Cum transformi livingul într-un loc de odihnă pentru oaspeți

Livingul este locul care poate îndeplini un dublu rol, întrucât găzduiește momentele de relaxare și socializare, însă poate fi și cameră de odihnă pentru oaspeții tăi. Iată cum poți transforma livingul astfel încât să le oferi oaspeților tăi confortul unui adevărat dormitor.  

Alege un set de lenjerii de pat și o pilotă

Pentru ca oaspeții tăi să se bucure de confort, este recomandat să ai mereu în plus lucrurile de care este nevoie pentru odihnă. Caută modele de pilote de pat care să se preteze temperaturii camerei tale, dar și dimensiunilor canapelei pe care o deții. 

De asemenea, alege seturi de cearșafuri destinate doar invitaților tăi, astfel încât să le oferi și un mediu igienic. Păstrează perne de calitate pentru cazurile în care oaspeții tăi sunt invitați să rămână peste noapte în casa ta. 

Alege o canapea extensibilă

Dacă vei dori să transformi simplu și rapid livingul în dormitor sau spațiu de odihnă, o canapea extensibilă sau un divan reprezintă cele mai bune opțiuni. Cu o simplă mișcare vei putea transforma canapeaua într-un loc perfect pentru dormit. 

Fie că ai unul sau mai mulți invitați, o canapea generoasă, dublă sau triplă, este alegerea ideală în ambele cazuri. În ceea ce privește culoarea și modelul canapelei, va trebui să te orientezi după stilul camerei tale și după culoarea de fond predominantă. Poți alege canapele din piele sau din material textil. 

Folosește mese și scaune pliabile pentru living

În living este normal să beneficiem de o masă și scaune pentru că de multe ori, servirea se face în living, ca zonă de dining. Și pentru a dispune de cât mai mult loc când trebuie să te ocupi de musafiri, optează pentru mese și scaune pliabile, pe care să le poți strânge cu ușurință oricând e nevoie.

Pentru intimitate, decorează cu draperii

Așa cum în dormitor ferestrele sunt acoperite înainte de rutina de seară, același lucru trebuie să fie asigurat și pentru oaspeții tăi. Folosește așadar, pentru amenajarea livingului, perdele și draperii care îndeplinesc atât factorul funcțional, dar adaugă și un plus de eleganță spațiului.

Decorează camera cu elemente simple

Stilul scandinav sau minimalist pare a fi cea mai bună opțiune de amenajare a unui living transformabil în spațiu de odihnă. Folosirea unui număr foarte mic de decorațiuni te va ajuta să eficientizezi spațiul și să poți muta rapid elementele care sunt în plus.

Astfel, măsuța de cafea, fotoliul sau orice alt element decorativ ar trebui să fie cât mai simplu de mutat, astfel încât să se potrivească unui decor în schimbare.

Amenajează camera cu elemente specifice unui spațiu de odihnă

De cele mai multe ori, în dormitor ne petrecem timpul privind la televizor sau citind o carte. Bazându-ne pe ceea ce ne place nouă să facem înainte de odihnă, putem oferi și celorlalți același confort. Amenajează livingul cu un televizor poziționat spre zona canapelei extensibile și o masă mică, adiacent acesteia. În acest fel, pe masă, vei putea amplasa o lampă de veghe și vei oferi posibilitatea invitaților de a-și pune obiectele personale (telefon, ceas, etc.).

Pune în aplicare sfaturile noastre și vei fi pregătit să transformi orice living într-un spațiu de odihnă primitor, unde invitații se vor simți ca la ei acasă.Lasă un răspuns

Site creat de