Social & Cultura, Important

Cum am uitat de Facebook la Electric Castle

Electric Castle

E marţi seara, iar eu nu mi-am revenit din depresia de după festival... O depresie pe care o trăiesc deja de 4 ani în fiecare vară. Durerile de picioare, urechile care ţiuie, lipsă acută de somn şi gâtul răguşit sunt câteva din simptomele care îţi amintesc ca lucrurile faine trec repede. Patru nopţi (în cazul meu) de muzică bună, oameni cu aceleaşi gânduri şi dorinţe şi un loc de poveste care ne-au făcut pe toţi să uităm de griji, de job şi să ne bucurăm de piesele favorite dansând zâmbind în ploaie.

De 4 ani, Electric Castle mă face să uit de Facebook şi de lumea virtuală. Iar anul acesta, în afară de o filmare postată de la setul lui Paul Kalkbrenner şi câteva articole publicate de la festival, am lăsat telefonul deoparte şi m-am bucurat de muzică alături de prieteni şi necunoscuţi în patru nopţi în care ultima mea grijă a fost că am câte 2 litri de apă în cizme. Oricum investiţia de anul trecut (cizme şi pelerină) a meritat pentru că nu trebuia să te mai gândeşti cum să te îmbraci.

Organizatorii Electric Castle au făcut în aşa fel încât să ofere celor prezenţi o adevărată experienţă de festival. Iar faptul că am uitat complet de reţelele de socializare este una din dovezile că Electric Castle este o experienţă şi că în jurul festivalului s-a creat o comunitate care te face să uiţi de mediul virtual.

Pentru cei care nu au fost la toate ediţiile, vreau să vă spun că în fiecare an a plouat, însă nu la fel de mult ca şi în 2015 şi 2016. Cu toate acestea, audienta festivalului este în creştere:

  • 2013 – 32.000 de oameni (3 zile)
  • 2014 – 80.000 de oameni (4 zile)
  • 2015 – 97.000 de oameni (4 zile)
  • 2016 – 121.000 de oameni (5 zile)

Aceste cifre arată cum festivalul creşte de la an la an, iar ploaia şi noroiul sunt, din punctul meu de vedere, o metodă naturală de a face cunoscut festivalul şi nicidecum o piedică să te simţi bine ascultând unii din cei mai mari artişti ai lumii. Lucru văzut şi de unul din cei mai cunoscuţi DJ ai lumii: „If there’s one thing to know about Transylvaina is that you guys are not giving a fuck about this rain” a spus Skrillex.

Despre line-up nu are rost să mai vorbesc, deoarece am văzut cu toţii cum a fost. Muzică de calitate pentru toate gusturile: de la rock la hip-hop şi de la techno la raggae.

  • în 2013 i-am văzut pe Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me, Dope D.O.D, Dub Pistols, DJ Shiver şi alţii;
  • în 2014 la festivalul la Electric Castle au ajuns Die Antwoord, Thievery Corporation, Bonobo, Dub FX, Gramatik, DJ Shiver şi alţii;
  • în 2015, cei 97.000 de oameni de pe domeniul Banffy au dansat şi cântat la show-urile The Prodigy, Rudimental, Fatboy Slim, Parov Stelar, Netsky, Glitch Mob, Sub Focus, Nouvelle Vague, The Cat Empire, Sigma şi mulţi alţii.
  • în 2016, Electric Castle i-a adus în faţa noastră pe Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Bastille, Paul Kalkbrenner, RUSKO, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari şi mulţi alţii.

Am ales să vă arăt aceasta statistică, deoarece Electric Castle este, până la urmă, munca de 4 ani a unei echipe puternice datorită căreia am reuşit să văd trupe şi DJ pe care nu credeam că o să le văd vreodată LIVE, lângă Cluj-Napoca. Şi cu siguranţă, organizatorii au început deja planurile şi munca pentru ediţia cu numărul V.
Ce mi-a plăcut anul acesta a fost faptul că festivalul s-a extins, iar activităţile de zi au crescut ca număr. Dacă noaptea erai în faţa scenelor, în timpul zilei lista activităţilor a fost una lungă.

De asemenea, organizatorii au reinventat Booha Mansion – locul în care petrecerea a durat 5 zile încontinuu.

Mulţumesc Electric Castle Festival pentru că de 4 ani mă fac să uit de Facebook şi de mediul virtual virtual şi îmi oferă o depresie post festival care trece greu şi care reapare de fiecare data când apare aftermovie-ul.

Până atunci, după ediţia noroioasă din 2015, ediţia ploioasă din 2016 va urma ediţia însorită din 2017 care, cred eu, că va aduce la Bonţida la Electric Castle aproximativ 150.000 de oameni.


photo credit: Bereczky Sándor (Electric Castle) // De asemenea, echipa FOTO a Electric Castle a fost, din nou, la înălţime şi i-a făcut, mai mult ca sigur, pe cei care nu au fost la Bonţida să regrete acest lucru.Imagini făcute de cluju.ro găsiţi aici. (Mai avem de descărcat şi editat, dar revenim cât de repede cu pozele si filmarile)


Peste 120.000 de oameni prezenţi în cele cinci zile de Electric Castle


Lasă un răspuns

Site creat de