Social & Cultura

Cum va fi VREMEA în prima săptămână de vară

cluj cetatuie

Din punct de vedere calendaristic astazi începe vara, iar temperaturile înregistrate în țară în această perioadă confirmă acest lucru. Cei care vor intra în concediu în această perioadă vor avea parte de o vreme foarte bună indiferent de zona în care se află.

Luni, in prima zi a verii calendaristice, vremea va fi caldã, cu temperaturi în uşoarã creştere, astfel cã maximele se vor încadra între 23…24 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 29…30 de grade, local, în zonele de câmpie şi podiş. Vremea va fi si frumoasa in prima parte a zile in toată tara, cu cerul variabil, chiar mai mult senin in majoritatea regiunilor dimineaţa, dar instabilitate atmosferica mai accentuate, înnorãri, averse şi descãrcãri electrice dupã-amiaza şi seara, pe arii restrânse în zona montanã şi cu totul izolat în celelalte zone. Vântul va sufla cu intensificãri doar în timpul ploilor.

Marţi, vremea va fi predominant frumoasa si rămână calda pentru început de iunie in majoritatea regiunilor. Norii sunt foarte putin pe cer pana la amiaza si doar in depresiuni ar putea fi ceata dimineaţa, dar după-amiaza vor fi dezvoltări noroase convective, mai ales la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Izolat vor fi chiar si conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24…25 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 30…31 de grade, local, în zonele de câmpie şi podiş.

Miercuri, vremea pare sa nu tina cont de data din calendar pentru ca vom avea parte de o zi ca de mijloc de vara, cu soare generos in prima parte a zilei si ploi de scurta durata iunsotite de desc electrice dupa amzia si noaptea, pe arii restranse in est si in sud si doar izolat in celelalte regiuni. Vor fi si conditii de grindina, iar vantul va avea rabufniri in timpul ploilor. Maximele vor fi in general intre 24 si 32 grade.

De joi pana duminica, vremea se va menţine deosebit de caldã in majoritatea regiunilor, iar averse insotite de fulgere si tunete vor aparea, cu probabilitate mai mai mare joi si vineri în sud şi la munte.Lasă un răspuns

Site creat de