Social & Cultura

Curățenia de Sărbători: 6 lucruri de care ai nevoie

Curățenia de Sărbători: 6 lucruri de care ai nevoie

De Sărbători, toți cei dragi îți vor trece pragul casei, pentru a celebra împreună cele mai frumoase momente. Însă, pentru a face o impresie cât mai bună, este necesar ca locuința ta să arate impecabil, așa că trebuie să te asiguri că ai acasă toate produsele necesare, pentru o curățenie rapidă și eficientă.

Un aspirator

Înainte de a începe serios curățenia de Sărbători, trebuie să te asiguri că ai pus deoparte toate lucrurile de care nu mai ai nevoie, astfel încât să ai la dispoziție cât mai mult spațiu pentru a te desfășura. Apoi, poți trece la curățarea și igienizarea suprafețelor din fiecare cameră. Însă, trebuie să știi că ștergerea prafului nu este suficientă pentru a te bucura de o casă curată. Așa că îți recomandăm să alegi un aspirator modern și să aspiri cât mai bine toate canapelele, fotoliile, patul și husele textile, pentru a elimina eficient toți alergenii. De asemenea, poți folosi chiar și un detergent special pentru covoare și o perie, pentru a curăța cât mai bine mochetele și covoarele din locuință. Iar la final, poți șterge pardoseala cu ajutorul unui mop.

Dezinfectant de suprafețe

Conform Centrului American pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor este necesar să folosim produse speciale pentru dezinfectare, atunci când facem curățenie. Aceste produse ar trebui să aibă un conținut de 60-70% alcool, sau să fie pe bază de clor, astfel încât să îndepărteze și să distrugă bacteriile și germenii periculoși de pe suprafețe. 

În general, baia și bucătăria sunt încăperile unde se dezvoltă cele mai multe bacterii, fiind spații umede. Așa că este important să acorzi mai multă atenție dezinfectării acestor spații, folosind soluții speciale de igienizat, pe care să le lași să acționeze pentru mai multe minute. De asemenea, pentru vasul de toaletă poți lăsa dezinfectantul să acționeze cel puțin 15 minute.

Detartrant

Tot pentru curățenia din bucătărie și baie vei avea nevoie și de un produs detartrant, pe care va trebui să îl lași să acționeze timp de 10 minute pe grătarele de la aragaz și de la cuptor, pe robinete și pe hotă, dar și pe alte suprafețe acoperite de grăsime.

Bureți și lavete

Pe lângă soluțiile dezinfectante, ai nevoie și de bureți și lavete de calitate, pe care să le folosești pentru a curăța cât mai bine accesoriile din baie și bucătărie. Iar pentru a nu zgâria suprafețele, îți recomandăm să optezi pentru lavete din microfibră. De asemenea, pentru a-ți proteja mâinile de bacterii, dar și de efectul nociv al substanțelor dezinfectante, îți recomandăm să folosești o pereche de mănuși protecție de unică folosință care se vor dovedi a fi extrem de practice.

Spray pentru mobilă

O casă curată de Sărbători trebuie să fie imaculată, așa că este important să ștergi cât mai bine praful de pe mobilier, dar și în locurile mai greu accesibile, cum ar fi în spatele caloriferelor, pe ramele tablourilor,jaluzele, muchiile ușilor sau de pe ceasurile sau oglinzile agățate pe perete. Iar dacă vrei ca mobilierul tău să capete mai multă strălucire, poți folosi un spray special cu ceară, care va oferi un luciu aparte pieselor tale de mobilier.

Soluție pentru curățarea geamurilor

Chiar dacă iarna este un anotimp capricios și destul de ploios, nu înseamnă că nu trebuie să speli geamurile înainte de Sărbători. Îți recomandăm să începi întâi cu tâmplăria, folosind o lavetă și apă cu detergent. Apoi, geamurile le poți curăța cu o soluție specială, pe bază de alcool, care să îndepărteze eficient toate petele rămase. Iar pentru a șterge cât mai bine murdăria, îți recomandăm să folosești lavete din bumbac, care să nu zgârie sticla.

Așadar, acestea sunt produsele de care ai nevoie pentru a începe curățenia serioasă de Sărbători. După ce ai igienizat bine toate suprafețele, poți schimba așternuturile și cuverturile de pe pat, iar la final poți aerisi locuința, pentru a te putea pregăti de decorarea casei.

Photo by Towfiqu barbhuiya on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de